Laura Innes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Laura Innes
Født16. aug. 1957Rediger på Wikidata (66 år)
Pontiac
BeskjeftigelseFjernsynsskuespiller, skuespiller, filmregissør, filmskuespiller, teaterskuespiller, manusforfatter Rediger på Wikidata
Utdannet vedNorthwestern University
Northwestern University School of Communication
Seaholm High School
EktefelleDavid Brisbin
NasjonalitetUSA
Aktive år1978
IMDbIMDb

Laura Elizabeth Innes (født 16. august 1957 i Pontiac i Michigan) er en amerikansk skuespiller og tv-regissør. Hun er best kjent for rollen som dr. Kerry Weaver i tv-serien Akutten. Hun spilte også rollen som Sophia i tv-serien The Event.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Innes har utdanning innen teater fra Northwestern University, der hun var medlem av Alpha Chi Omega-søsterskapet. Hennes første store sceneopptredene i Chicago var ved Goodman Theatre og Wisdom Bridge Theatre hvor hun hadde rollen som Stella i En sporvogn til Begjær. Hun hadde også større roller i Two Shakespearean Actors ved Lincoln Center, Our Town ved Seattle Repertory Theatre og Three Sisters ved La Jolla Playhouse i San Diego.

I en kort periode i 1986 spilte Innes også i tv-serien The Stiller and Meara Show sammen med Jerry Stiller og Anne Maera. På 1990-tallet hadde Innes flere gjesteroller i diverse tv-serien, blant annet Party of Five, Angela (My so-called life) og Brooklyn Bridge. Hun hadde også en rolle i tv-filmen And the Band Played on som vant en Emmy-pris. Hennes største tv-rolle til da var i NBC komedien Wings fra 1991–1993. Her spilte hun Thomas Haden Churchs ekskone Bunny.

Høsten 1995 fikk hun rollen som dr. Kerry Weaver i andre sesong av NBCs populære tv-serie Akutten. Etter å ha deltatt i flere episoder i andre sesong ble hun fast ansatt i begynnelsen av tredje sesong. I 2001 kom hennes tv-karakter, som også hadde et fysisk handikap, ut av skapet som lesbisk. Innes ble et forbilde både for de med fysiske handikap og for homofile. Hun ble nominert to ganger til en Emmy-pris, og hun ble nominert fem ganger til Best Supporting Actress fra Viewers For Quality Television. Laura Innes har også regissert flere av episodene til Akutten, i tillegg til episoder av Brothers & Sisters, Presidenten (The West Wing) og House. Hun ble nominert til en Emmy for regien av en episode av Presidenten (the West Wing).

Innes forlot Akutten i 2007. Hun ble den lengstlevende karakteren i seriens historie, ved siden av Noah Wyle som spilte dr. John Carter. I 2008–2009 returnerte Innes som dr. Kerry Weaver i to episoder av den 15. og siste sesongen av Akutten, deriblant den aller siste episoden. Innes har etter Akutten hatt rollen som Sophia, den mystiske lederen av en gruppe utenomjordiske mennesker, i tv-serien The Event. Her spilte hun sammen med Lisa Vidal, som spilte dr. Kerry Weavers kone, Sandy, i Akutten. Innes har også hatt rollen som politikaptein i tv-serien Awake, sammen med Jason Isaacs kjent fra Harry Potter filmene. Laura Innes har også hatt en rolle i den store katastrofefilmen Deep Impact.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Laura Innes ble født og vokste opp i Pontiac i Michigan. Hun var den yngste i en søskenflokk på seks. Hennes foreldre var Laurette og Robert Innes. Hennes første forlovede ble drept i begynnelsen av 80-tallet. Noen år senere giftet hun seg med skuespiller David Brisbin. I 1990 fødte hun sønnen Cal. Paret har siden adoptert datteren, Mia, fra Kina. Innes er en nær venn av Megan Mulley, kjent fra Will & Grace, og tidligere kollega Maura Tierney fra Akutten.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]