Lasse Hovd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lasse Hovd
Født12. okt. 1941[1]Rediger på Wikidata
Død8. juni 2019[1]Rediger på Wikidata (77 år)
Vestby[1]
NasjonalitetNorge

Lasse Hovd (født 12. oktober 1941, død 8. juni 2019) var sanger og tekstforfatter i The Key Brothers.

Hovd vokste opp på Keyserløkka, og startet på Bjølsen skolen i samme klasse som Jan Hørtun i 1948, som han startet The Key Brothers sammen med. De ble senere plassert på ulike skoler, men spilte begge i skolekorpset. Hovd spilte trombone og Hørtun trompet. Tor Myrseth flyttet til Keyserløkka litt senere, men måtte følge morens ønske om å øve på fiolin. Likevel var det musikkinteressen som bandt dem sammen.

I 1957 startet de tre et munnspillorkester, men det var jo gitarmusikk som var tingen. Jan Hørtuns far spilte gitar, så han hadde tilgang både på gitar og en Skau-forsterker! Tor Myrseth fikk byttet inn fiolinen mot en gitar, og Hovd fikk tak i en spansk gitar. De lyttet til Radio Luxemburg, skrev av tekster og lærte seg sanger derfra. Det var nå de fant på navnet The Key Brothers. Key kom av Keyserløkka, og mange sanggrupper het noe med Brothers eller Sisters, selv om de ikke var søsken, dessuten sang de flerstemt og hadde flere sanger av The Everly Brothers på repertoaret.

Den største hit-sangen «... og så kom Helgenen frem» var det Lasse Hovd som skrev i 1965. Han hadde også en sangduo med sin første kone, Laila Granum.

Lasse Hovd jobbet senere i livet med AV-kommunikasjon i Arnljot Gelline Heltbergs reklamebyrå, som senere ble del av mediekonsernet Bates.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c bgr.vareminnesider.no[Hentet fra Wikidata]