Lancing (West Sussex)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Lancing
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Adur
Admin. grevskap: West Sussex
Seremon. grevskap: West Sussex
Status Landsby (village)
Befolkning 18 692 (2001)

Lancing er en landsby og et verdslig sogn i West Sussex i England. Den ligger i distriktet Adur, med Sompting mot vest, Shoreham-by-Sea mot øst og Coombes mot nord. Stedet er en av landsbyene som hevder å være den største i England, med omkring 19 000 innbyggere i 2002.

De eldste ikke-religiøse bygningene i Lancing er fra omkring år 1500. Landsbyen ble et populært reisemål rundt midten av det 19. århundre. Det er lite igjen av turistnæringen, men det drives noen mindre gjestehus.

Utenfor Lancing ligger en strand, som ved lavvann har en lang strekning med fin sand. Sør for kystveien A259 finner man Widewater, som er en lagune med brakkvann. Rett nord for landsbyen ligger Lancing Ring, et naturreservat som inngår i Sussex Downs, et Area of Outstanding Natural Beauty. Mot nord ligger et jordbruksområde knyttet til Lancing College Farm, og mot øst Shoreham Airport, som er verdens eldste flyplass som har vært i kontinuerlig drift, og som var base for RAF under andre verdenskrig.

Mye av området som nå er dekket av boliger var tidligere familiedrevne frukt- og blomstergårder som leverte til Brighton Market eller Covent Garden i London.

Lancing stasjon ble åpnet 24. november 1845, på det som nå heter West Coastway Line. London, Brighton and South Coast Railway åpnet et vognverksted der Churchill industriområde nå ligger. Dette ble nedlagt 19641965.