Løvenes konge 3 – Hakuna Matata

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Løvenes konge 3 - Hakuna Matata
Generell informasjon
Utgivelsesår2004
Prod.landUSA
Lengde77 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBradley Raymond
ProdusentGeorge A. Mendoza
ManusforfatterTom Rogers
Roger Allers
MusikkJohnny Clegg
Don Harper
Lebo M
Ennio Morricone
KlippJoyce Arrastia
Foran kamera
MedvirkendeNathan Lane
Ernie Sabella
Matthew Broderick
Julie Kavner
Jerry Stiller
Annen informasjon
Prod.selskapWalt Disney Home Entertainment
Premiere
  • 10. februar 2004 (2004-02-10)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Løvenes konge 3 – Hakuna Matata er en tegnefilm av The Walt Disney Company som er en halvforløper til Løvenes konge og dens oppfølger Løvenes konge 2 – Simbas stolthet. Den gir bakgrunnsopplysninger til mye av det som skjer i de to andre filmene.

I filmen får man blant annet vite mer om Simba da han vokste opp i skogen adskilt fra de andre løvene. Han lever etter mottoet «Hakuna Matata», som innebærer total befrielse fra all bekymring og uro. Livsstilen ble introdusert av apen Rafiki, som førte den videre til Timon og Pumbaa.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Timon og Pumbaa ser på den originale filmen på kino, og Timon bestemmer seg for å spole frem til hans egne scener. Pumbaa protester over dette, og oppfordrer Timon til å dele hele deres historie, og de går tilbake til før begynnelsen av filmen. Timon blir sosial utstøtt blant sitt surikat-folk i utkanten av Pride Lands fordi han ofte ødelegger ting ved et uhell.

Selv om han ubetinget støttes av moren sin, så drømmer Timon om mer i livet enn sin dystre tilværelse som ofte går ut på å gjemme seg for rovdyr. En dag blir Timon tildelt en vaktpost. Men hans dagdrømmer fører nesten til at hans onkel Max dør av Scar sine håndlangere Shenzi, Banzai og Ed som er hyener. Overbevist om at han aldri kommer til å passe inn blant de andre surikatene, bestemmer Timon seg for å reise sin vei i håp om å finne et bedre liv.

Han møter en mandrill Rafiki, som lærer ham om "Hakuna Matata" og råder ham til å "se utover det du ser" som Rafiki kaller det. Timon møter Pumbaa på sin vei. De danner raskt et vennskapelig bånd, og Pumbaa slår følge med Timon. De får med seg presentasjonen av Simba ovenfor alle dyrene i området. Mens de går gjennom mengden tilskuere, sender Pumbaa ut eksplosiv gass på grunn av sin frykt for store folkemengder, og flere dyr besvimer.

Etter dette gjør Timon og Pumbaa flere forsøk på å skape seg et hjem i landet, men ender med å bli tvunget bort hver gang etter å ha vært vitne til forskjellige hendelser Pride Lands fra den originale filmen. For eksempel Simba som synger "I Just Can't Wait to Be King" og Mufasa sin kamp med hyenene, og Scar som konspirerer sammen med hyenene. Til slutt blir paret fanget når en flokk gnu løper i panikk og Mufasa blir drept. De blir kastet ned fra en foss når de forsøker å unnslippe. Utmattet bestemmer Timon seg for å gi opp, når Pumbaa oppdager en fantastisk grønn jungel. De bosetter seg endelig der med filosofien til Hakuna Matata.

Til slutt møter de Simba i en nærliggende ørken, nesten død. De redder ham, og bestemmer seg for å oppdra ham under deres filosofi. Flere år senere dukker Nala opp, og gjenforenes med Simba etter å ha forvekslet Pumbaa som mat. Timon og Pumbaa tror Hakuna Matata er i fare, og forsøker å sabotere stevnemøtene mellom Simba og Nala, men de mislykkes hver gang. Simba og Nala forlater jungelen, og reise tilbake dit de kom fra. Timon forsøker uten hell å overtale Pumbaa til å bli, men Pumbaa velger å følge etter Simba og Nala.

Timon unner seg jungelens luksus alene, men ensomhet overvinner ham snart. Rafiki dukker opp, og hjelper indirekte Timon til å innse at hans sanne Hakuna Matata er sammen med de han elsker. Timon forsoner seg med Pumbaa. Etter å ha hjulpet Simba og Nala med å distrahere hyenene, løper Timon og Pumbaa inn i familien sin, og introduserer Pumbaa for dem. Alle sammen må deretter forsøke å hjelpe Simba ved å bli kvitt Scar og hyenene, for å overta tronen som løvenes konge.

Opprinnelige stemmer[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]