Kylling bru

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 62°20′17″N 8°3′34″Ø

Kylling bru sett fra utkikksplassen

Kylling bru er den største bruenRaumabanen, jernbanen mellom Dombås og Åndalsnes. Bruen ligger ved gården Kylling på Verma i Romsdalen. Bruen krysser elven Rauma og er blant de mest kjente norske jernbanebruer.

Bruen er 76 meter lang og bygd i stein fra fjellet like ved. Steinen som er brukt er en granitt og kalles Gruogranitt. Høyden over dalbunnen (elven) er 59 meter. Hovedspennet er 42 meter, sidespennene ti og åtte meter.[1] Bruen er bygd i en bue, den ligger i en stor kurve (sving) på jernbanen.

Byggeperioden[rediger | rediger kilde]

Byggeperioden var nesten ni år, fra 1913 til 1923. Det skjedde ingen alvorlige ulykker under byggingen.[trenger referanse]

Det ble bygget et stort stillas av tiløkset tømmer. Stillaset måtte tåle vekten av bruspennet. Steinen ble tatt ut fra Kylling tunnel, vendetunnelen som ligger like ved bruen. Steinen måtte være av god kvalitet for å tåle trykket og belastningen av jernbanen. Hver stein måtte tilpasses brukonstruksjonen. Bruen er selvbærende.

Under andre verdenskrig ble bruen minert av okkupasjonsmakten. Den var klar til å sprenges om nødvendig, men den ble spart.

Se også[rediger | rediger kilde]

Kilde og referanser[rediger | rediger kilde]

  • Søvik, Per Jarle, 1990. Kylling bru i Ei bok om Rauma, Rauma Kommune. s 189-190

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Tall fra informasjonstavlen, ved utkikksplass.