Hopp til innhold

Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd
orig. Mujeres al borde de un ataque de nervios
Generell informasjon
SjangerDramakomedie
Utgivelsesår1988
Prod.landSpansk
Lengde89 min.
SpråkSpansk
Bak kamera
RegiPedro Almodóvar
ProdusentAgustín Almodóvar
Michel Ruben
ManusforfatterPedro Almodóvar
MusikkAlberto Iglesias
Eksterne lenker

Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd [1] (spansk: Mujeres al borde de un ataque de nervios) er en spansk spillefilm fra 1988, regissert av Pedro Almodóvar.

Handling[rediger | rediger kilde]

Skuespillerinne Pepa Marcos er deprimert, fordi kjæresten Iván har forlatt henne. De arbeider som stemmeskuespillere, for å dubber utenlandske filmer. En dag kommer Pepa hjem, og oppdager at telefonsvareren hennes er full av meldinger fra venninnen hennes, Candela. Men hun river ut telefonen og kaster den ut av vinduet, og ut på en balkong.

Kort tid senere kommer Carlos (Iváns sønn med hans forrige kjæreste Lucía) sammen med sin snobbete forlovede Marisa. Carlos og Pepa finner snart ut av hverandres forhold til Iván. Pepa ønsker å vite hvor Iván befinner seg, men Carlos vet ikke. Candela forklarer at hun har hatt en affære med en araber, som senere hadde kommet på besøk med noen av kameratene hans. Men det Candela ikke visste var at de faktisk var medlemmer av en gruppe terrorister som planlegger å kapre ett fly til Stockholm, som de planlegger å styre til Beirut hvor de kjenner som noen som har blitt arrestert og fengslet.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 6. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]