Kvinnekollektivet Arken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kvinnekollektivet Arken er en privat norsk stiftelse grunnlagt i 1987, som tilbyr et bo- og behandlingstilbud til voksne, rusavhengige kvinner. Målgruppen er kvinner med langvarig rusmisbruk hvor konsekvensene har blitt alvorlige (sosialt, fysisk, psykisk, etisk/moralsk). Kvinnene har ofte tilleggsproblemer knyttet til seksuelle overgrep, vold og relasjonsskader.

Arken sin hovedmetode er gruppeterapi og behandlingslengden er 6–9 måneder. Programmet bygger på Anonyme Alkoholikeres (AAs) 12-trinnsprogram og inneholder daglig gruppeterapi, forelesninger, individuelle oppgaver, behandlingsplaner og individualsamtaler, samt ukentlig billedterapi og fysioterapi/trening.

Arken har valgt å være en institusjon kun for kvinner. Institusjonens egen erfaring er at kjønnsspesifikk behandling gir de rammene målgruppen trenger for å gjennomføre behandlingen. Tidligere klienter har beskrevet kvinnekollektivet som et «fristed».[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nøkleby, Heid (2004). «Behandling av kjønn og kjærlighet. Kvinner i mannsdominert rusbehandling». Kvinneforskning (2): 39. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]