Kronologisk liste over norske TV-programmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kronologisk liste over norske TV-programmer går fra 1958 og frem til i dag (egen kolonne for Fjernsynsteater). Lista tar utgangspunkt i et TV-programs oppstartsår, slik at serier som har gått flere år, bare blir oppført det året det hadde sendestart.

Se også:

Sjangerspesifikke lister:

Inndeling etter tiår[rediger | rediger kilde]

1958–1969[rediger | rediger kilde]

Tittel År Kanal Kategori Andre opplysninger
Fram for familien 1958 NRK Gameshow Norges første tv-program (samsending mellom tv og radio)
Dagsrevyen 1958– NRK Nyhetsprogram Gikk under navnet Nyheter fram til 2. desember 1958.[1] Norges eldste nåværende tv-program
Fysikk på Roterommet 1959–90 NRK Undervisning Gikk sporadisk fram til 1990
Melodi Grand Prix 1960– NRK Musikkonkurranse Norges nest eldste nåværende tv-program. Sendt årlig med unntak av 1970, 1991 og 2002
Slagerparaden 1960–61 NRK Musikkprogram
Filmmagasinet 1961 NRK Informasjonsprogram om aktuelle kinofilmer
Falkeklubben 1962–70 NRK Barneprogram
Ad lib, en uformell sammenkomst 1966 NRK Talkshow Regnes som Norges første talkshow
Aktuell debatt 1965 NRK Aktualitetsprogram

1970–1979[rediger | rediger kilde]

Tittel År TV-kanal Kategori Andre opplysninger
Avspark 1970 NRK TV-quiz
Ante 1974 NRK Serie
50 år på lufta! 1975 NRK Varite Serie som feiret NRKs 50-årsjubileum

1980–1989[rediger | rediger kilde]

Tittel År TV-kanal Kategori Andre opplysninger
Arbeidsplassen 1981 NRK Opplysningsserie
Aldri på en lørdag 1982 NRK Underholdning
Arktis (TV-serie) 1982 NRK Opplysningsserie
25 år med Fjernsynsunderholdning 1985 NRK Varité-serie Sendt i forbindelse med NRK-TVs 25-årsjubileum
Apropos (1985) 1985 NRK ? (1985–86) Må ikke forveksles med et program med samme tittel fra 1999
1814 (TV-serie) 1988 NRK Miniserie Historisk drama
Antenne Ti 1988 NRK Aktualitetsmagasin (1988–92)
5 på! 1989 NRK Gameshow For barn
Australias natur (TV-serie) 1989 NRK Naturserie


1990–1999[rediger | rediger kilde]

Tittel År TV-kanal Kategori Andre opplysninger
Atomics 1990 NRK Humorprogram
Affæren Anders Jahre 1991 NRK Miniserie Drama
Aktuelt 1991-2009 TVNorge Aktualiteter Nyhetsprogram fra TVNorge
Antennetimen 1992-1994 NRK Aktualitetsmagasin (1992–95)
Askeladden 1992-1993 TV2 Gameshow
24 karat (TV-serie) 1993 TV3 Gameshow
3 minutter 1993 TV3 Aktualiteter
Alarmen går 1993-1995 TV3 Dokuserie Rekonstruksjoner av hendelser
Argus 1993-1994 TV3 Debattprogram (1993–94) med Mona Høiness
Antikviteter & snurrepiperier 1994-2002 NRK (1994–2002)
Amalies jul 1995 NRK Barne-TV Julekalender
Asylet (TV-serie) 1995-1998 NRK1 Ungdomsserie Gikk i forbindelse med barneprogrammet Midt i smørøyet
3 fluer i en smekk 1996 TVNorge Gameshow
Absolutt 1996 NRK2 Talkshow Fredrik Skavlans TV-debut
6 × 70 1997 NRK1 Musikk m.m. Musikk fra 1970-tallet satt sammen med andre aktualiteter
Akkurat nå 1997 NRK1 Humorserie med Øystein Bache og Rune Gokstad
Alex Rosén, programleder 1997 NRK1
Apropos 1998-1999 NRK1 Aktualiteter (1998–99)
71° nord 1999-nå TVNorge Reality-TV
Agurknytt 1999 TV2 Humorprogramm med blant andre Dagfinn Lyngbø
Alle borte 1999 NRK1 Talkshow
Ansur 1999 NRK1 Ungdomsserie Gikk i barneprogrammet Midt i smørøyet
Lyckliga gatan 1999 TV2 Humorserie Med bla. Dagfinn Lyngbø, Jon Schau, Linn Skåber

2000–2010[rediger | rediger kilde]

Tittel År TV-kanal Kategori Andre opplysninger
Adamseplene: Full pupp 2001 NRK1 Humor Med Sonstad, Nergaard og Nilsen
Arne Garborg - dikter og debattant 2001 NRK1 Dokuserie i 2 deler
Autofil 2001 NRK1 Bilmagasin (2001–08)
Astronautene 2002 TV2 Reality-TV
Enigmavariasjoner 2002 NRK1 Drama TV-film (med Toralv Maurstad)
Ansikt til ansikt 2003–2008 TV2 Portrettserie
Askeladden i oljeeventyret 2003 NRK1 Dokumentarfilm
19:30 2004 TVNorge aktualitetsprogram
På skråplanet: M.A. Numminen 2004 NRK
Alt for Norge 2005 TV2 Dokuserie Historie
Anno domini 2005 NRK1 Gamequiz
20 spørsmål 2006–2016 NRK1 Gamequiz
Alle mot én 2006 TV2 Gameshow
Alt for Rognan 2006 TV2 Dokusåpe
Akvariet 2007 NRK1 Dokuserie
Berulfsens pengebinge 2008 NRK1 Dokumentarserie
Berulfsens konspirasjoner 2009 NRK1 Dokumentarserie
Borettslaget 2002–2008 NRK1 Humorserie Tre sesonger
Den store klassefesten 2000, 2001, 2005, 2008 NRK1 Underholdningsprogram
Ditt livs sjanse 2000 NRK1 Gameshow
Fagerstrand 2005 TV2 Realityserie
Fanthomas 2009 VGTV Humorserie
Først og sist 1998–2007 NRK1 Talkshow
Grosvold 2007–09 NRK1 Talkshow
Hundehjørnet 2005 NRK1 Humorserie
Idol: Jakten på en superstjerne 2003–nå TV2 Sangkonkurranse 11 sesonger
Internatet 2004 TVNorge Realityserie
Landeplage 2007–09 NRK1 Underholdningsserie
Nr. 19 2004 TV2 Realityserie
Power of 10 2008 TVNorge Gameshow Hallvard Flatland var programleder
Sjarmørskolen 2006 TVNorge Realityserie Programleder var Sigurd Sollien
Team Antonsen 2004 NRK1 Humorserie
Uti vår hage 2003, 2008 NRK1 Humorserie 2 sesonger
Valen og de 2006 TVNorge Humorserie
Valen TV 2003 TVNorge Humorserie
Valens frokost-TV 2009 TVNorge Humorserie
Vazelina Hjulkalender 2000 TV2 Julekalender
Ved kongens bord 2005 NRK1 Dramaserie
Vil du bli millionær? 2000–2011 TV2 Gameshow

Ukjent sendestart[rediger | rediger kilde]

Tittel År TV-kanal Kategori Andre opplysninger
Aktuelt 1991-2009 TVNorge Aktualiteter Slutten av 90-tallet eller like etter 2000
Asylet (TV-serie) 1995-1998 NRK1 Ungdomsserie Gikk i forbindelse med barneprogrammet Midt i smørøyet

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NRK. «Dagsrevyen i 50!». NRK (norsk). Besøkt 23. mai 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]