Kristian Ystaas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kristian Ystaas
Født18. februar 1982 (36 år)
Arendal
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Norge

Kristian Ystaas (født 18. februar 1982Voss) er en norsk fotballspiller, som for tiden spiller for Notodden Fotballklubb.

Ystaas som spilte for Voss frem til han var junior, var ønsket av flere norske toppklubber. Han valgte å gå til Sogndal på bekostning av Brann høsten 1999. Han fikk allerede som 17-åring prøve seg i 1. divisjon. Året etter fortsatte han å gjøre det bra for klubben og scoret åtte mål på 23 kamper for laget som rykket opp i eliteserien på bekostning av Vålerenga i kvalifiseringen.

I 2001 og 2002 slet han med å etablere seg i førsteelleveren til Sogndal, og Ystass som var regnet som spiss, måtte stort sett ta til takke med å spille i en uvant kantrolle de gangene han fikk sjansen.

Sin beste sesong i Sogndal hadde han i 2003. Spesielt i løpet av lagets gode vårsesong, da SIL kjempet i toppen av eliteserien, spilte Ystaas godt som indreløper på midtbanen.

Da Brann igjen viste interesse for ham foran 2004-sesongen valgte han å bytte klubb. Han spilte mye i løpet av vårsesongen og hadde en god periode da han scoret i fire eliteseriekamper på rad. Men etter at Brann hentet Bengt Sæternes ble det stadig mindre spilletid.

Derfor ble han utlånt til gamleklubben Sogndal i 2005-sesongen, men i likhet med tiden i Brann var han mye ut og inn av laget. Derfor ønsket ikke Sogndal å sikre seg Ystaas permanent. Før 2006-sesongen kom han igjen tilbake til Brann, men slet med å få spilletid, og ble i desember 2006 solgt til Notodden Fotballklubb .[1]

Ystaas har vært et sikkert kort på norske aldersbestemte landslag, og har blant annet 24 kamper og seks mål for det norske U21-landslaget.

Karriere som spiller[rediger | rediger kilde]

Klubb Kamper* Mål* Periode
Norge Voss ? ? ?
Norge Sogndal ? ? ?
Norge Brann ? ? ?
Norge Sogndal ? ? ?
Norge Brann ? ? ?

Referanser[rediger | rediger kilde]fotballspillerstubbDenne biografien om en fotballspiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.