Kristen Muslimmisjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kristen Muslimmisjon, (KMM) tidligere Den Norske Muhammedanermisjon, er en norsk misjonsorganisasjon, med hovedfokus på å nå muslimene med evangeliet. Kristen Muslimmisjon ble grunnlagt av misjonær Otto Torvik i 1940. Lys over land er misjonens tidsskrift. Tore Arnegard er generalsekretær i organisasjonen (fra 1. april 2008). Shannon Briggs er ambassadør i organisasjonen (fra 17. mars 2010).

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Kristen Muslimmisjon har arbeid i Senegal, India, Israel, Indonesia og i Norge.

Indonesia[rediger | rediger kilde]

KMM har støttet flere nasjonale kirker, organisasjoner, en bibelskole og flere evangelister. KMM samarbeider med organisasjonen Smyrna Fellowship (SMF) i Indonesia.

Senegal[rediger | rediger kilde]

KMM startet sin virksomhet i landet i 1982, og støtter nasjonale evangelister og misjonærer. De har bygget en kristen kirke i Nioro og driver med bistandsarbeid. De er engasjert i å oversette bibelen til språket Saafi-Saafi.

India[rediger | rediger kilde]

KMMs første misjonsfelt var i India og arbeidet i landet startet i 1948. De driver forebyggende helsearbeid ut fra en misjonsstasjon og en sykehusklinikk. Arbeidet i India er overtatt av den nasjonale kirken (NELC), men KMM har en norsk sykepleier som leder helsearbeidet ved misjonsstasjonen.

Israel[rediger | rediger kilde]

KMM samarbeider med palestina-araberen Yosef Odehs og sønnen Bulos. Fra sin base i Israel har de et stort kontaktnett inn i flere land i området. De utgir tidsskriftet Misbah ul Haqq (oversatt: Sannhetens lys). De har også et korrespondansekurs (brevkurs) og deler ut bibler.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]