Hopp til innhold

Kreativt Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kreativt Norge er et regionkontor i Norsk kulturråd som ble etablert i 2017.[1] Kreativt Norge inngår i Erna Solbergs regjerings satsing på «kulturell og kreativ næring» i 2017.[2] Regjeringen ønsket at kontoret skulle lokaliseres utenfor Oslo. Det ble lagt til Trondheim, etter det kulturministeren kalte en «audition» mellom de sju byene i storbynettverket. Trondheim ble valgt blant annet for å utnytte teknologimiljøet ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), som er kunnskapspartner for Kreativt Norge.[3][4]

Kreativt Norge skal arbeide for å styrke kunnskapen om potensialet for verdiskaping i kunst og kreativ næring, og gi muligheter for økte kunstneriske inntekter. Det er bevilget 17,5 millioner kroner til arbeidet. Kontoret skal også fungere som sekretariat for Statens kunstnerstipend[5] og Fond for lyd og bilde.[6] Det har ti ansatte.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kulturdepartementet (18. august 2017). «Kulturministeren åpnet nytt kontor for kulturell og kreativ næring». Regjeringen.no (norsk). Besøkt 20. februar 2018. 
  2. ^ Kulturdepartementet (30. januar 2017). «Kultur og næring». Regjeringen.no (norsk). Besøkt 20. februar 2018. 
  3. ^ «Trondheim får prestisjekontor». adressa.no. 13. februar 2017. Besøkt 20. februar 2018. 
  4. ^ «NTNU blir kunnskapspartner for Kreativt Norge». www.fylketbygges.no. NTNU pressemelding. 21. februar 2017. Besøkt 20. februar 2018. «Norsk kulturråds og regjeringens nysatsing Kreativt Norge legges til Trondheim. NTNU blir en viktig kunnskapspartner for kontoret, som skal styrke enkeltkunstneres muligheter for økte inntekter og legge til rette for mindre virksomheter og støtteapparatet rundt kunstnere.» 
  5. ^ «Kulturrådet positive til Kreativt Norge». ballade.no. 6. oktober 2016. Besøkt 20. februar 2018. «Men direktør Kristin Danielsen er usikker på om det er hensiktsmessig at Statens kunstnerstipend blir med på lasset. – Lite gjennomtenkt, sier Utvalgsleder for kunstnerstipendet.» 
  6. ^ «Satsing på kreativ næring, men ingen økning i fondsmidler - Om Kulturrådet - kulturradet.no». www.kulturradet.no. Besøkt 20. februar 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]