Kottapuram

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kottapuram-elven med broen blant Chinese fishing nets

Kottapuram er en del av Thrissur-distriktet og utgjør den sydligste grense mot Kodungallur. Det romersk katolske diakoni i Kottapuram har skilt lag med Verapoly erkebispedømme som har sitt sete her.

Kottapuram har et av de største grønnsakmarkeder i Kerala. Det ligger nær byen Kodungallur og Kollam-Kottapuram kanalen som ender i Kottapuram begynner i Kollam.

Historie[rediger | rediger kilde]

Kottapuram har spilt en viktig rolle i den indiske handelen på havet i det 8. og 9. århundre e.Kr.[1]

Det er antatt at den gamle havneby, Muziris lå i Cranganore-området. Omådene rundt Pattanam nær Cranganore ble nylig gravd ut av arkeologer og identifisert som Muziris og Muziris var da Keralas viktigste havner.

Etter en legende fra år 50 e.Kr. kom Apostelen Tomas hit. Den første moské i India, nær fortet ble bygget av Cheraman Peruma etter anmodning fra Malik, Dinars sønn. Den ligger nær Fortet.

Kottapuram er et vanlig stedsnavn i Kerala. Ordet betyr «plassen rundt fortet». (Kotta betyr festning). Siden det er så mange festninger i India spesielt i Kerala. Men dette spesielle fortet har navn etter et fort bygget av portugisere i 1503. Bare rester er tilbake, fortet ble ødelagt av Zamorin så vel som Tippu Sultan. Det er idag kjent som Cranganore Fort og er nå bare en ruin.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Galleri[rediger | rediger kilde]

Ruiner av Cranganore fort, bygget av portugisere built ved bredden av Kottapuram River
Monument reist avTravancores regjering
Ruiner fra fortets ammunisjonslager
St. Micheals katedral