Konstantinos Konstantopoulos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Konstantinos Konstantopoulos
Konstantinos Konstantopoulos.JPG
Født1832Rediger på Wikidata
TripoliRediger på Wikidata
Død1910Rediger på Wikidata
AthenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse PolitikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet HellasRediger på Wikidata
Signatur
Konstantinos Konstantopoulosʼ signatur

Konstantinos Konstantopoulos (gresk: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος) (født 1832, død 1910 i Athen) var en gresk politiker og statsminister i Hellas fra februar til juni 1892.

I regjeringstiden til Otto I av Hellas var Konstantopoulos borgermester i Patras. Han ble i 1860 prefekt for prefekturene Akhaia og Ilia. Konstantopoulos ble innvalgt i nasjonalforsamlingen for det konservative Nasjonalistpartiet (Komma Ethnikofronon) under ledelse av Alexandros Koumoundouros. Han representerte fram til 1904 valgkretsen Mantineia, en by i Arkadia. Konstantopoulos var fra 1890 til 1892 president i den greske nasjonalforsamlingen.

Da statsminister Theodoros Deligiannis gikk av som statsminister etter en strid med kong Georg I, ble Konstantopoulos 18. februar 1882 innsatt som statsminister i Hellas i spissen for en midlertidig regjering inntil nyvalg kunne holdes. Etter valget 3. mai led Nasjonalistpartiet nederlag for Det nye reformpartiet under Charilaos Trikoupis, som etterfulgte Konstantopoulos som statsminister 10. juni 1892.