Konkurrenten.no

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Konkurrenten.no i Schweigaards gate, Oslo.

Konkurrenten.no er markedsnavn på en ekspressbussrute på strekningen Oslo-Kristiansand. Navnet henspiller på at selskapet ønsket å ta opp konkurransen med NSB og Nettbuss som i utgangspunkt hadde monopol på både tog- og busstrafikk på strekningen.

Risdal Touring som står bak konseptet fikk avslag på sin første konsesjonssøknad av daværende samferdselsminister Terje Moe Gustavsen. Beslutningen ble anket og konsesjon ble innvilget i mars 2002 etter regjeringsskifte (Torild Skogsholm). Fra 15. mai 2002 startet selskapet rutegående trafikk, og i 2010 var det 96 ukentlige avganger.

Ruteplanen er lagt opp med både regulære avganger (med en reisetid på 4 timer og 55 minutter), samt direkteavganger på enkelte dager (med en reisetid på 4 timer og 30 minutter).

18. april 2013 ble det kjent at Konkurrenten.no går inn i NOR-WAY Bussekspress f.o.m. 1. mai etter at Nettbuss trekker seg ut.[1]

I tillegg til Vy Buss' Sørlandsekspressen, kjører også Lavprisekspressen i dette markedet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

NO road sign 512.svgDenne bussrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.