Kongsvik videregående

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Kongsvik Videregående»)
Kongsvik videregående
Generell informasjon
SjangerKomiserie
Prod.landNorge
Sesonger1
Episoder10
Lengde22 (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
HovedrolleLene Kongsvik Johansen
Sending
Periode10. mars19. mai 2013
TV-kanalTVNorge
Teknisk informasjon
Bildeformat16:9
Eksterne lenker
IMDb

Kongsvik videregående er en norsk komiserie som gikk på TVNorge i 2013. Serien fulgte hverdagslivet til elever og lærere ved Kongsvik Videregående skole. Serien var en oppfølgeren til Kongsvik ungdomsskole fra 2011. Alle hovedrollene ble spilt av Lene Kongsvik Johansen. Johansen spilte tilsammen åtte forskjellige roller. To av dem var også med i Kongsvik ungdomsskole, mens de andre seks var helt nye karakterer.

Serien ble spilt inn på Nordstrand videregående skole, som ligger i nærheten av Nordseter ungdomsskole (også brukt til å spille inn Kongsvik ungdomsskole).[1]

Premieren ble sett av 308 000, noe som var høyere en premieren for forrige serie.[2]

Under Gullruten 2013 vant Lene Kongsvik Johansen klassen for beste kvinnelige skuespiller for serien. I tillegg ble serien nominert i klassene beste humorprogram, beste manus drama (Christopher Pahle, Martin Zimmer og Lene Kongsvik Johansen) og beste kostyme/sminke (Michelle Johansson, Janne Skarpeid Johansen og Hanne Iveland Henriksbø). Under Komiprisen 2013 vant Kongsvik Johansen klassene beste kvinnelige artist, TV/Film/Nett og publikumsprisen mens serien ble nominert til beste forestilling – TV/Film/Nett.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Gamle karakterer
  • Kine Flatland: Kine er 16 år og har begynt på Kongsvik videregående, men er ikke helt fornøyd med at hun ikke har havnet i den kuleste klassen på skolen.
  • Wenche Westgaard: Wenche er 45 år og har lenge vært sykmeldt og har fått seg en 37,5 prosents stilling på skolen som lærer for elever med læringsvansker, men er ikke helt fornøyd med jobben siden hun har mange sykdommer og plager selv.
Nye karakterer
  • Steinar Enoksen: Steinar er 42 år fra Nord-Norge og er økonomilærer på Kongsvik videregående, og er veldig opptatt av at man skal være kompis med elevene.
  • Alexander Molteberg: Er 18 år og med i den kuleste guttegjengen på skolen, men er kanskje ikke den aller kuleste i gjengen selv. Uansett er han klar på at tredjeklasse kommer til å bli det feteste året i hele livet.
  • Britt Werring: Er 69 år og skolens eldste lærer. Hun er en tysklærer av den gamle skolen. Hun er tilhenger av beinhard disiplin, men omtaler seg selv som rettferdig, heller enn streng.
  • Gunn Merete: Gunn Merete er vaktmester på skolen og unødvendig folkesky.
  • Birgitte Greppestad Broch: Er 43 år, advokat og mamma til Kristine, som ikke presterer så godt på skolen. Hun lurer på hva som er galt med undervisningen, siden Kristines resultater er så «average».
  • Tuva Grjotheim: Er 17 år fra Aust-Agder og er en politisk engasjert, kverulerende og bedrevitende miljøverns-, menneskerettighets- og dyrevernsaktivist. Hun nekter å la seg styre av flertallet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «- Jeg spytter på dem!». adressa.no. 8. mars 2013. Besøkt 30. oktober 2016. 
  2. ^ «Kongsvik ga TVNorge-opptur». kampanje.com. 11.3.2013. Besøkt 30. oktober 2016.