Ko San

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ko San
Ko san.jpg
Født19. oktober 1976 (43 år)
Busan
Utdannet ved Seoul National University
Beskjeftigelse Romfarer
Nasjonalitet Sør-Korea

Ko San
Hangul고산
Hanja高山
Revidert romaniseringGo San
McCune-ReischauerKo San

Ko San (født 19. oktober, 1976 i Busan, Sør-Korea) er en sørkoreansk forsker ved Samsung Advanced Institute of Technology.

Ko vokste opp sammen med mor og søster etter at hans far døde da han var barn. Han ble uteksaminert fra Hanyoung Foreign Language High School og fortsatte med matematikkstudier ved Seoul National University. Han vant bronse i et nasjonalt amatørboksestevne i 2004 og har besteget det 7546 meter høye kinesiske fjellet Muztagh Ata i Xinjiang-provinsen, samme år.

25. desember 2006 var han en av to finalister til Sør-Koreas astronautprogram og skulle etter planen være med på den russiske Soyuz TMA-12 i april 2008.

5. september 2007 bestemte sørkoreas departement for vitenskap og teknologi at Ko skulle være med på ferden, og ikke hans utfordrer, den 29-år gamle Yi So-yeon, basert på testresultater fra treningen i Russland.[1][2]

Men den 10. mars 2008 bestemte departementet for utdanning, vitenskap og teknologi at Yi skulle erstatte Ko. Årsaken til dette lå i at den russiske romadministrasjonen bad om en erstatter fordi Ko hadde brutt bestemmelser ved det russiske treningssenteret.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]