Kjell Lars Berge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kjell Lars Berge
Født23. des. 1957Rediger på Wikidata (63 år)
OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse LingvistRediger på Wikidata
Utdannet ved Universitetet i OsloRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Kjell Lars Berge (født 23. desember 1957 i Oslo) er professor i tekstvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Han er utdannet cand.philol. fra (1985), og har har doktorgrad i anvendt språkvitenskap ved NTNU (Trondheim) fra 1995. Han har arbeidet som lektor i nordisk ved Stockholms universitet, og stipendiat ved NTNU, før han i 1995 ble ansatt ved Universitetet i Oslo, fra 1997 som professor.

Berge har i mange år arbeidet med å utvikle en kompleks teoretisk modell for tekster, tekstnormer og hvordan tekstnormene forandrer seg. Modellen er blant annet presentert i boka Tekstnormers diakroni (Stockholm, 1990). Fra 2000 til 2003 ledet han prosjektet Norsk sakprosa. Fra 2000 til 2003 inngikk han i prosjektet "Kvalitetssikring av læringsutbyttet i norsk skriftlig". Prosjektet resulterte i tobindsverket Ungdommers skrivekompetanse (Universitetsforlaget, 2006). Berge har deltatt i arbeidet med å innføre skriving som grunnleggende ferdighet i Kunnskapsløftet, og har vært med på å utvikle nasjonale prøver i skriving.

Berge var styreleder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening fra 2005 til 2008.

I 2010 ble Berge enstemmig innstilt som ny direktør av Språkrådet etter Sylfest Lomheim, men kulturminister Anniken Huitfeldt ønsket ikke å ansette ham. Dette førte til at fire av de syv medlemmer av styret i Språkrådet trakk seg.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]