Kjell Elvis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kjell Elvis
Kjell Elvis.jpg
Født12. mars 1968Rediger på Wikidata (53 år)
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerRock and roll
InstrumentVokal
Nettstedhttp://www.elvis.no/
IMDbIMDb

Kjell Henning Bjørnestad, bedre kjent som Kjell Elvis, (født 12. mars 1968) er en norsk Elvis-imitator. Han er (pr. august 2003) den eneste fulltids profesjonelle Elvis-imitator i Skandinavia.[trenger referanse]

Bjørnestad er født i Farsund, oppvokst i Vanse, og bor i Lyngdal. Han har gjennomgått plastiske operasjoner i forsøk på å bli mer lik Elvis, den første i 1994.[1] Han ble kåret til Europas beste Elvis-imitator i en konkurranse i 2006 og fikk tredjeplass i verdensmesterskapet for Elvis-imitatorer i 2007.[2] I 2017 utkom den autoriserte biografien Ensom som Elvis på Genesis forlag, ført i pennen av journalist og forfatter Bjørn Jarle Sørheim-Queseth.[3]

Karriere[rediger | rediger kilde]

Mens han var i militæret i 1988, begynte han å gjøre noen Elvis-imitasjoner. I 1997 viste NRK dokumentaren Kjell Elvis, som handlet om hans liv som imitator. Dokumentaren ble også vist i Sverige, Tyskland og Danmark.[trenger referanse]

Han arrangerte en Elvis-festival i Kristiansand i Norge i 2001, men det var ikke en økonomisk suksess. Han arrangerte en ny festival i Oslo i 2002.

Han satte verdensrekorden i å synge Elvis' hits i august 2003, da han sang nonstop i 26 timer, fire minutter og 40 sekunder. NRK satte en rekord for seg selv, ved å streame hele den 26 timer lange konserten på deres hjemmeside.

Lørdag 25 Juli 2020 klokken 10:50 satte Kjell Elvis nok en ny verdensrekord. Da sang han Elvis-låter i 50 timer, 50 minutter og 50 sekunder.

- Dette skal jeg aldri gjøre igjen, sa han etter verdensrekorden.

Politikk[rediger | rediger kilde]

Han er også kjent for å ha støttet sin venn Vidar Kleppe, en tidligere politiker for Fremskrittspartiet, og i 2001 uttalte han at «hvis Elvis var i live, ville han ha stemt på Fremskrittspartiet». I det samme året, derimot, brøt Kleppe vekk fra partiet og dannet Demokratene, som Kjell også stod på som kandidat.[trenger referanse] Ved stortingsvalget i 2013 erklærte han sin støtte til partiet De Kristne.

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

I 1997 kom han på sjetteplass i en Elvis-imitatorkonkurranse i USA. I 1999 kom han på andreplass i et uoffisielt EM i Elvis-imitasjon som fant sted i Tyskland. Han vant Nordisk mesterskap i 2001. Han ble kåret Europas beste Elvis-imitator i 2006, og han kom på tredjeplass i VM for Elvis-imitatorer i 2006. I 2007 var han en av finalistene i The Ultimate Elvis Tribute Contest, arrangert av Elvis Presley Enterprises.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]