Kjell Andreassen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kjell Andreassen
54873 Kjell Andreassen og Odd Bergum (cropped) - Kjell Andreassen.jpg
Kjell Andreassen Bergum i 1960.
Foto: Ørnelund, Leif / Oslo Museum
Født1937
Beskjeftigelse Sanger, musiker
Nasjonalitet Norge

Kjell Andreassen (født 1937) er en norsk sangevangelist og halvparten av den kristen duoen Kjell og Odd. De var aktive i Norge1950- og 1960-tallet. Duoen bestod av Kjell og Odd Bergum. Odd spilte gitar og Kjell trekkspill, Odd var tenor og Kjell baryton.

Kjell Andreassen ble født og vokste opp på Sørlandet og siden i Oslo. I ungdomsmiljøet i Filadelfia Oslo, møtte han Odd Bergum, og dannet duoen Kjell og Odd. De hadde den aller første plateinnspillingen på selskapet Klango med katalognummer F1. Her sang og spilte de inn fire av sine låter til eget akkompagnement på gitar og trekkspill. Opptaket fant sted på scenen i Filadelfia Oslo.

Kjell og Odd ble snart kjent og populære over hele Skandinavia, men kanskje mest i Norge De regnes blant de mest betydningsfulle artistene innen kristen sang og musikk på 1950 og 60-tallet. De utgav mellom 1959 og 1964 tilsammen seksten plateinnspillinger, som tilsammen har solgt i over 250 000 eksemplarer.

I 1961 oppholdt de seg ett år i USA hvor de besøkte 48 stater. Kjell Andreassen ble boende i New York i USA, mens Odd Bergum fortsatte som sangevangelist og predikant i Norge.

I anledning den norske pinsebevegelsens 100 års markering pinsen 2007, ble duetten Kjell og Odd gjenforent. Dette skjedde under lanseringen av CD-utgivelsen Skatter fra Klangoarkivet 1959-1991, og senere samme år i Oslo Spektrum deltok de i «Minns du sången».

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • 1966 Kjell Andreassen, til hammondorgel og piano v/Lawrence B. Keesler. – (EP) Klango F 110: – Vi skal se Hans herlighet – Han ofret alt for meg – Nåde, Gud – Min pilegrimsvandring
  • Diskografi – Kjell og Odd