Kjell Alfred Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kjell Alfred Larsen
Født30. nov. 1931Rediger på Wikidata (92 år)
NasjonalitetNorge
UtmerkelserKongens fortjenstmedalje

Kjell Alfred Larsen (født 30. november 1931) kommer opprinnelig fra Bjølsen i Oslo. Han er en Ildsjel for hoppidretten både i Hobøl og i kommunene rundt.

Larsen er ressurspersonen bak Granskollen skianlegg. Den 19. januar 2007 mottok han Kongens fortjenstmedalje i gull[1] av fylkesmann Anne Enger for sin innsats innen hoppsporten.

Han har vært aktiv innen idretten siden han var barn. Som 12-åring vant han sitt første hopprenn i Kollbakken i Maridalen. Premien var et stålkrus, importert fra Sverige. Fortsatt benytter han en foredlet utgave av dette som premie i klubben. Han meldte seg inn i Korsvoll idrettslag og var aktiv der i 10 år. Han kvalifiserte seg til A-klassen innen hopp, som tilsvarer eliteklassen i dag. I 1950 fikk han være prøvehopper i Holmenkollen. Han satt sin personlige rekord i Skuibakken med et hopp på 84 meter.

Fra 1970 til i dag har han brukt mye av sin fritid på å bygge opp Granskollen skianleggTomter i Østfold.

Suksessen med hoppskolen bidro til at han i 1976 ble med i utdanningsutvalget i Norges Skiforbund. I denne tiden ble det etablert hoppskoler i alle fylker. Etter fire år i dette utvalget, ble han utvalgets formann og medlem av Skiforbundets hoppkomité.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tildelinger av ordener og medaljer». Kongehuset. Besøkt 6. februar 2017.