Kjærlighetens slør

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kjærlighetens slør
orig. The Painted Veil
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 20. desember 2006
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde125 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiJohn Curran
ManusforfatterW. Somerset Maugham (roman)
Ron Nyswaner (manus)
MusikkAlexandre Desplat
Foran kamera
MedvirkendeEdward Norton
Naomi Watts
Liev Schreiber
Eksterne lenker

Kjærlighetens slør (orig. The Painted Veil) er en amerikansk dramafilm fra 2006, regissert av John Curran. Manus er skrevet av Ron Nyswaner, og er basert på en roman fra 1925 med samme tittel av W. Somerset Maugham. Edward Norton, Naomi Watts, Toby Jones og Liev Schreiber har hovedrollene. Dette er den tredje filmatiseringen av Maughams bok, etter en film fra 1934 med Greta Garbo og Herbert Marshall, og en film fra 1957 kalt The Seventh Sin med Bill Travers og Eleanor Parker i hovedrollene.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I London i 1925 blir bakteriolog Walter Fane (Edward Norton) forelsket i Kitty Garstin (Naomi Watts). De gifter seg, og paret reiser på bryllupsreise til Venezia. Walter blir senere stasjonert i Shanghai hvor han skal studere smittsomme sykdommer, men Kitty er mer interessert i fester og det sosiale livet. Kitty møter Charles Townsend (Liev Schreiber), den gifte britiske visekonsulen i Shanghai, og de to innleder en hemmelig affære. Walter oppdager sin kones utroskap, og han truer med å skille seg fra henne hvis hun ikke blir med ham til en liten landsby i et avsidesliggende område av Kina hvor han har meldt seg frivillig til å behandle ofre for en kolera-epidemi.

Kitty ber om å få skille seg fra ham i all stillhet og han går med på dette, forutsatt at Townsend går fra sin kone og gifter seg med Kitty. Når Kitty foreslår denne muligheten til kjæresten sin nekter han å gå med på dette, til tross for at han tidligere hevdet sin kjærlighet til Kitty, og Kitty må reise til det fjellrike innlandet sammen med sin mann. De legger ut på en krevende, to uker lang reise for å komme frem til det fjerne området hvor de skal bo. Deres nærmeste nabo, Waddington, en britisk visekommissær, bor sammen med en ung kinesisk kvinne i relativ overflod. Walter og Kitty snakker knapt med hverandre, og Kitty blir værende helt alene i mange timer hver dag mens Walter arbeider.

Kitty begynner som frivllig ved et barnehjem drevet av franske nonner. Etterhvert begynner hun å se ektemannen i et nytt lys når hun ser hvilken uselvisk og omsorgsfull person han kan være. Når Walter ser henne sammen med barna, innser han at hun ikke er den egoistiske kvinnen han trodde at han var. Deres ekteskap begynner å blomstre midt under epidemien. Kitty oppdager snart at hun er gravid, men hun vet ikke hvem faren er. Walter – som er blitt forelsket i Kitty igjen - forsikrer henne om at det ikke spiller noen rolle. Kolera-epidemien krever mange ofre, men den kommer etterhvert under kontroll. Walter blir smittet med sykdommen, og Kitty tar vare på ham. Men Walter dør, og hun blir sønderknust. Kort tid senere forlater hun Kina og reiser til London. Fem år senere er Kitty på handletur med sønnen Walter. De møter Townsend ved en tilfeldighet på gaten, og han spør unge Walter om hvor gammel han er. Ut fra svaret hans innser Townsend at gutten kan være sønnen hans. Men Kitty avviser hans tilnærmelser og går sin vei sammen med sønnen sin.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]