Kirsten Lundsgaardvig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kirsten Lundsgaardvig
Kirsten Lundsgaardvig.jpg
Født7. juni 1942
Død28. november 2014 (72 år)
Beskjeftigelse Maler, billedkunstner
Nasjonalitet Danmark

Kirsten Lundsgaardvig (født 7. juni 1942 i Hjallerup, Danmark, død 28. november 2014 i Hægeland, Norge) var en dansk maler. Hun er utdannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og var elev av Søren Hjort Nielsen.

Hennes kunst utsmykker mange hjem, kirker og andre kommunale bygg. Hun er også en multi-prisvinnende kunstmaler.

Kunstteknikk[rediger | rediger kilde]

Lundsgaardvig bruker en helt spesiell teknikk i sine malerier. Lerretene grunnes lag på lag inntil hun har oppnådd den strukturen hun ønsker. Så males motivet. Det kan ta opp til et år før de største bildene er ferdige. Denne type maleri får en tjukk og flekkete utseende som skaper en levende følelsen i bildet. Kunstneren bruker også andre teknikker, bl.a. collage og akvarell. Materialet til collagene finner hun på den danske vestkysten, som senere settes sammen og males på.

Hennes kunst er inspirert av universet og alt som hører til, men også natur, dyr, fossefall, Afrika, vannliljer, mennesker og mye mer. Noen av bildene kombinerer også flere forskjellige motiver, slik som i bildet, «Flowers in the universe».

«Flowers in the universe»

Dokumentarer på TV[rediger | rediger kilde]

Kirsten Lundsgaardvig har deltatt i flere dokumentarer på TV. Tre av dem er omfattende dokumentarprogram som handler om bare henne og hennes kunst, alle av dem på de norske rikskanalene NRK.

Priser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]