Kingswood (New South Wales)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Kingswood
LandAustralia Australia
DelstatNew South Wales New South Wales
StorbyområdeSydney
LokalstyreCity of Penrith
Areal6,58 km²
Befolkning8 717 (2001)
Bef.tetthet1 324,8 innb./km²

Kingswood er en bydel vest i Sydney, i staten New South Wales i Australia. Kingswood ligger 49 kilometer vest for Sydney central business district, i kommunen City of Penrith. Det finnes også andre steder i New South Wales som kalles Kingswood.

Historie[rediger | rediger kilde]

Kingswood er oppkalt etter guvernør Philip Gidley King, som eide land i området og som tidligere var dekket av skog. I 1881 var området kjent som Crossroads på grunn av krysset mellom Great Western Highway og The Northern Road (nå Parker Street). Navnet ble endret til Kingswood 2. august 1887.

Området ble brukt til landbruk og oppdeling av området til mindre tomter begynte etter at jernbanen ble bygget i 1862, selv om sporet til Kingswood ikke åpnet før 1887.[1]

Transport[rediger | rediger kilde]

Kingswood jernbanestasjon er på Western Line av City Railnettverket, mellom Penrith og Werrington. En ny jernbanestasjon som er nærmere universitetsområdet til University of Western Sydney er foreslått bygget og er en del av utviklingsplanen for bydelen.

Skoler[rediger | rediger kilde]

Det finnes tre offentlige skoler i bydelen, Kingswood Public School (barneskole), Kingswood South Public School (barneskole) og Kingswood High School (ungdomsskole), og en privat videregående skole, St Dominic's College, som er drevet av Christian Brothers. University of Western Sydneys Penrith avdeling er spredt over bydelene Kingswood og Werrington. Universitetet kan nåes fra jernbanestasjonene i begge bydeler. I bydelen finner en også Nepean College of TAFEs Kingswood avdeling.

Styresett[rediger | rediger kilde]

På kommunenivå er Kingswood en del av Penrith City Council. På delstatsnivå tilhører bydelen Londonderry, og er på føderalt nivå en del av valgdistriktet Lindsay, representert av David Bradbury fra det australske Labor partiet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ The Book of Sydney Suburbs, Compiled by Frances Pollen, Angus & Robertson Publishers, 1990, Published in Australia ISBN 0-207-14495-8, page 140

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]