Hopp til innhold

King William’s Town

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
King William's Town
LandSør-Afrikas flagg Sør-Afrika
ProvinsiMpuma-Koloni
StatusBy (town)
Grunnlagt1835
Oppkalt etterBuffalo
Postnummer5601
Retningsnummer043
Areal65,52 km²
Høyde o.h.398 meter
Posisjonskart
King William’s Town ligger i Sør-Afrika
King William’s Town
King William's Town
King William’s Town (Sør-Afrika)
Kart
King William's Town
32°53′00″S 27°24′00″Ø

King William's Town er en by i provinsen iMpuma-Koloni i Sør-Afrika og ligger ved Buffalo rundt 50 km vest–nordvest for East London.

King som byen kalles lokalt, ligger på 389 moh ved foten av Amatola-fjellene, midt i et tett befolket landbruksdistrikt. De fleste offentlige bygninger og forretninger er bygget i stein. Byen har produksjon av godteri, stearinlys, såpe, fyrstikker og lær og har stor handel med East London i ull, skinn og korn.

Byen var et viktig sentrum for handel med de innfødte i Kaffraria. Den ble grunnlagt av Benjamin d'Urban i mai 1835 under xhosa-krigen det året og er oppkalt etter Vilhelm IV av Det forente kongerike Storbritannia og Irland. Den ble forlatt i desember 1836, men ble bosatt på nytt i 1846 og var hovedstad i Britisk Kaffraria fra det ble opprettet i 1847 til det ble innlemmet i Kappkolonien i 1865. Mange av kolonistene i nabodistriktene er etterkommere av medlemmer av den tyske legion som ble oppløst etter Krimkrigen og gitt landområder i Kappkolonien. Derfor er navn som Berlin, Potsdam, Braunschweig, Frankfurt am Main og Stutterheim gitt til bosetningene i denne delen av landet.

Opprinnelig ble byen erklært som provinshovedstad for det omkringliggende distriktet Adelaide, og områdets økonomi var avhengig av kveg og sauehold. Dens nærhet til den nye provinshovedstaden Bhisho har ført ny utvikling til området etter apartheids fall i 1994.