Kinesiotape

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kinesiotape på nakke

Kinesiotape blir også omtalt som kinesiologitape og er en elastisk bomullstape med akryllim, som brukes til behandling av idrettsskader og en rekke fysiske lidelser.

Bruk[rediger | rediger kilde]

Kinesiotape brukes primært i forbindelse med gjenopptrening, for støtte av ledd og ved ømhet i sener og muskler. Tapen gir da ekstra støtte og stabilitet uten at det påvirker bevegelsesmønsteret og blodsirkulasjonen. Kinesiotape blir også hyppig brukt til forebygging av skader, da tapen gir god støtte slik at man unngår skadelige ytterstillinger [1]. Tapen har også mange andre bruksområder enn idrettsskader. Banebrytende forskning viser for eksempel at kinesiotape er effektiv i behandling av lymfødem i forbindelse med brystkreft [2].

Kinesiotape er mest brukt av fysioterapeuter, naprapater, idrettsleger, idrettsutøvere og mosjonister.

Kinesio IP, LLC eier varemerkene KINESIO og KINESIO TAPING.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Tapen ble første gang sett på japanske idrettsutøvere i OL i 1988, men det var først under OL i Beijing i 2008 at det virkelig ble fart i bruken av kinesiotape, da det ble donert bort 50.000 ruller kinesiotape til de olympiske utøverne.

Siden 2008 har man sett idrettsutøvere i hele verden bruke kinesiotape, blant annet syklisten Lance Armstrong og senest fortballspillerne Gareth Bale, Gianluigi Buffon og Mario Balotelli [3].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ "Kinesiotape wiki".
  2. ^ "Hæder til terapien"
  3. ^ "Kinesio tape: the latest must-have treatment for sports injuries"

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Kinesiotaping – bilder, video eller lyd