Kimani Njogu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kimani Njogu
Født1953Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseLingvist, skribent, akademiker Rediger på Wikidata
EmbeteLeder
Utdannet vedYale University
Universitetet i Nairobi
Kenyatta University
NasjonalitetKenyas flagg Kenyansk
UtmerkelserNoma-prisen (2000)
ArbeidsstedAfrica Health and Development International
UtdannelsePhD fra Yale University

Kimani Njogu er en kenyansk språkviter og grunnlegger og leder for Africa Health and Development International. Han har bachelor- og mastergrad fra Universitetet i Nairobi og fikk i 1988 et stipend for å gå på Yale University. Der tok han en PhD i lingvistikk i 1993.

Njogu har skrevet flere verk og oversatt flere andre til swahili, blant disse utkastet til grunnlov i Kenya. Han fikk Noma-prisen sammen med Rocha Chimera i 2000 for boken Ufundishaji wa Fasihi: Nadharia na Mbinu, en lærebok om å undervise i litteratur. Han var rådsmedlem i International African Institute ved University of London i perioden 1998-2007 og sitter i styret i flere organisasjoner for swahili i Afrika og i Legal Resource Foundation. Han har også vært engasjert i opplæringsprogram i flere land over hele verden

Njogu har jobbet som amunuensis i afrikanske språk og litteratur ved Kenyatta University og fra 1997 har han organisert årlige konferanser for språk, kultur og litteratur for Kenya National Language Committee (CHAKITA) der han er styrelder.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forrige mottaker:
Peter Adwok Nyaba
Vinnere av Noma-prisen sammen med Rocha Chimera
Neste mottaker:
Abosede Emanuel