Kim Noguera Gabrielli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kim Noguera Gabrielli
Født8. juni 1980 (38 år)

Kim Noguera Gabrielli (født 8. juni 1980)[1] er avdelingsdirektør for barns rettigheter og bærekraft i UNICEF Norge. Han har vært avdelingsdirektør i UNICEF siden juli 2017. Gabrielli har jobbet i UNICEF siden 2012. Han var tidligere politisk rådgiver for UNICEF Norges tidligere generalsekretær Bernt G. Apeland, fagansvarlig for utenrikspolitikk og bærekraft, og har jobbet i det nordiske teamet ved UNICEFs hovedkontor i New York.

Fra 2008 - 2012 var Gabrielli internasjonal rådgiver for idrettspresidenten og ledelsen i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité. Han var ansvarlig for utenriks- og Europa-politikk og Barentsidretten. Han jobbet også en periode på De europeiske olympiske komiteers Europa-kontor i Brussel.

Studier og tidlig arbeidserfaring[rediger | rediger kilde]

Før jobben i Idrettsforbundet hadde Gabrielli arbeidserfaring fra Røde Kors Ungdom, Norges ambassade i Berlin, UNESCO i Hamburg, Amnesty International og IBM i Dublin. Gabrielli studerte Islam, migrasjon og språkfag (tysk og spansk) ved LMU-universitetet i München fra 2002 -2007.

Politisk engasjement og verv[rediger | rediger kilde]

Gabrielli har hatt flere verv i Arbeiderpartiet: I Arbeiderpartiets internasjonale utvalg, som styremedlem i Oslo Arbeiderparti og som nestleder av Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti. Han har i tillegg vært leder av Røde Kors Ungdoms internasjonale utvalg, nestleder av Oslo Europeisk Ungdom, styremedlem i Oslo Rotary Club.

Publikasjoner[rediger | rediger kilde]

  • Gabrielli, K. & Torjesen, S. (2017): «Sosialdemokratisk utenrikspolitikk i Trumps verden». Kronikk i Dagsavisen, 4. april 2017.[2]
  • Tankesmien Agenda podcast: "Hvilken vei bør norsk utenrikspolitikk gå?"[3]
  • Blogg: Utenrikspolitikk.no[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kim N. Gabrielli». Kim N. Gabrielli. Besøkt 14. juni 2018. 
  2. ^ «Ny retning for utenrikspolitikken - Nye Meninger». www.dagsavisen.no. Besøkt 14. juni 2018. 
  3. ^ «Hvilken vei bør norsk utenrikspolitikk gå?» (engelsk). Besøkt 14. juni 2018. 
  4. ^ «Kim N. Gabrielli». Kim N. Gabrielli. Besøkt 14. juni 2018.