Kevin Whately

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kevin Whately
Kevin Whately as Inspector Lewis, Oxford, August 2015.jpg
Født6. februar 1951 (67 år)
Hexham
Ektefelle Madelaine Newton
Utdannet ved Central School of Speech and Drama
Beskjeftigelse Skuespiller, teaterskuespiller
Nasjonalitet Storbritannia
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Kevin Whately (født 6. februar 1951) er en britisk skuespiller som for nordmenn er mest kjent for rollen som detective sergeant Robbie Lewis i tv-serien Inspector Morse.

Inspector Morse-serien ble avsluttet i 2000, og i 2002 døde John Thaw – som spilte Morse. I 2004 besluttet det britiske Independent Television (ITV) å lage en oppfølgingsserie hvor Robbie Lewis selv er blitt førstebetjent (inspector).

En pilotepisode av Lewis (evt. Inspector Lewis) ble kringkastet i England i januar 2006. Denne ble tatt godt imot av et kritisk Morse-publikum – ikke minst på grunn av Kevin Whatelys troverdige rolletolkning. ITV produserte dermed tre episoder, hver av dem i spillefilmlengde, som ble kringkastet i England tidlig i 2007. Også disse episodene fikk mange seere, og det ble produsert ytterligere fire episoder som ble kringkastet tidlig 2008. Høsten 2008 var man i gang med innspillingen av ytterligere fire episoder; disse har TV-premiere i februar 2009.

Kevin Whately har hatt en rekke roller både på film, tv og teater. Blant annet spilte han Sgt. Hardy i storfilmen Den engelske pasienten, og i England er Kevin Whately ikke minst kjent for sin komiske rollefigur i den populære komi-serien Auf Wiedersehen, Pet.

Whately kommer fra Humshaugh, i nærheten av Hexham, Northumberland, England. Han har sin utdannelse fra Barnard Castle School og bor i dag i Milton Keynes.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]