Kevin Reynolds

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Kevin Reynolds
Født17. januar 1952 (66 år)
Waco
Utdannet ved Baylor University
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatter, advokat
Nasjonalitet USA

Kevin Hal Reynolds (17. januar 1952)[1] er en amerikansk regissør og manusforfatter.

Liv og karriere[rediger | rediger kilde]

Reynolds ble født i San Antonio i Texas, som sønn av tidligere president ved Baylor University, Herbert H. Reynolds.[2]

Reynolds fikk innledningsvis suksess ved å være med på skrive filmen De unge tapre (Red Dawn) i 1984, en film preget av den kalde krigen og handlet om en alternativ samtid hvor USA ble invadert av Sovjetunionen. Året etter både skrev og regisserte han filmen Fandango som ble produsert av Steven Spielberg. Fandango var opprinnelig en film i svarthvitt på 30 minutter kalt Proof som han laget mens han var student ved USC Film, og siden utviklet til en spillefilm i dobbel lengde med blant andre Kevin Costner og Judd Nelson i hovedrollene.

Han begynte sitt lange vennskap med Kevin Costner på denne tiden. Costner ble senere hovedrolleinnehaver i Robin Hood - tyvenes prins fra 1991. Costner preget også Danser med ulver, en annerledes western fra 1990, og Reynolds bidro med rådgivning, særlig i scenen med bøffeljakten. De samarbeidet en siste gang i den postapokalyptiske filmen Waterworld (1995). Midtveis i filmen førte en alvorlig konflikt til vanskelige arbeidsforhold og Reynolds brøt samarbeidet og forlot filmen. Reynolds ble senere sitert på å ha sagt om Costner: «Nå kan Kevin arbeide med sin favorittskuespiller og regissør.» Underforstått Costner selv. Senere ble Reynolds og Costner gjenforent i innspillingen av kommentarsporene for en spesialutgave av DVD-utgaven av Robin Hood - tyvenes prins. Det er også planlagt en framtidig film sammen, spionfilmen og komedien Learning Italian.[3]

Reynolds regisserte deretter Samuel L. Jackson i thrilleren One Eight Seven. Hans foreløpige siste prosjekt var tilpasninger av klassiske fortellinger, Greven av Monte Cristo (2001) og Tristan & Isolde (2006). Sistnevnte med engelske Sophia Myles i hovedrollen.

Filmer skrevet[rediger | rediger kilde]

Filmer regissert[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kevin Reynolds Biography (1952–)», Filmreference.com
  2. ^ «Kevin Reynolds», Turner Classic Movies
  3. ^ «Costner, Reynolds team with Bavaria», Variety.com 25. februar 2010

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]