Kevin McKidd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kevin McKidd
KevinMcKidd10TIFF.jpg
Født9. august 1973 (46 år)
Elgin
Utdannet ved University of Edinburgh, Queen Margaret University
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller
Nasjonalitet Storbritannia

Kevin McKidd (født 9. august 1973 i Elgin i Skottland) er en skotsk skuespiller som er kjent for å blant annet spille Owen Hunt i Grey's Anatomy.

McKidd gikk på Queen Margaret University College i Edinburgh. Han spilte rollen som Tommy i filmen Trainspotting og rollen som Malky Johnson i Small Faces, med Iain Robertson. I 2004 spilte han James Hepburn, den fjerde jarlen av Bothwell, i BBCs mini-serie Gunpowder. Han hadde en rolle i Ridley Scotts storfilm Kingdom of Heaven, og han ga stemme til Jezz Torrent i GTA: Vice City. Han er også kjent fra Neil Marshalls skrekkfilm Dog Soldiers. I 2005 spilte han Thomas Howard, den fjerde hertugen av Norfolk, i BBCs drama The Virgin Queen.

I 1998 var han igjen å se sammen med Robert Carlyle fra Trainspotting. De to spilte da i Looking After Jo Jo, en miniserie i fire deler fra BBC2. Han er også kjent for rollen som Lucius Vorenus i serien Rome, som er produsert av HBO og BBC. McKidd høstet gode kritikker for innsatsen som romersk soldat og politiker. Han har også spilt i filmen om Hannibal Lecter; Hannibal Rising, og romerfilmen The Last Legion. I 2008 spilte han hertug Colin i filmen En ekte mann. I tillegg spiller McKidd legen Owen Hunt i den amerikanske dramaserien Grey's Anatomy.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]