Kevin McKidd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kevin McKidd
KevinMcKidd10TIFF.jpg
Født9. aug. 1973[1][2]Rediger på Wikidata (49 år)
Elgin, SkottlandRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, TV-regissørRediger på Wikidata
Utdannet ved University of Edinburgh, Queen Margaret University[3], Elgin AcademyRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Aktive år1996
Nettstedhttp://www.kevinmckiddonline.com/
IMDbIMDb

Kevin McKidd (født 9. august 1973 i Elgin i Skottland) er en skotsk skuespiller som er kjent for å blant annet spille Owen Hunt i Grey's Anatomy.

McKidd gikk på Queen Margaret University College i Edinburgh. Han spilte rollen som Tommy i filmen Trainspotting og rollen som Malky Johnson i Small Faces, med Iain Robertson. I 2004 spilte han James Hepburn, den fjerde jarlen av Bothwell, i BBCs mini-serie Gunpowder. Han hadde en rolle i Ridley Scotts storfilm Kingdom of Heaven, og han ga stemme til Jezz Torrent i GTA: Vice City. Han er også kjent fra Neil Marshalls skrekkfilm Dog Soldiers. I 2005 spilte han Thomas Howard, den fjerde hertugen av Norfolk, i BBCs drama The Virgin Queen.

I 1998 var han igjen å se sammen med Robert Carlyle fra Trainspotting. De to spilte da i Looking After Jo Jo, en miniserie i fire deler fra BBC2. Han er også kjent for rollen som Lucius Vorenus i serien Rome, som er produsert av HBO og BBC. McKidd høstet gode kritikker for innsatsen som romersk soldat og politiker. Han har også spilt i filmen om Hannibal Lecter; Hannibal Rising, og romerfilmen The Last Legion. I 2008 spilte han hertug Colin i filmen En ekte mann. I tillegg spiller McKidd legen Owen Hunt i den amerikanske dramaserien Grey's Anatomy.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Discogs, Discogs artist-ID 1554478, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ www.qmu.ac.uk[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]