Kerry Armstrong

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kerry Armstrong
FødtKerry Michelle Armstrong
12. september 1958[1] (61 år)
Melbourne
Ektefelle Brad Robinson
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller, skribent
Nasjonalitet Australia

Kerry Armstrong (født 12. september 1958 i Melbourne, Australia) er en australsk skuespiller på film, tv og teater. Hun er en av kun to skuespillere som har vunnet to Australian Film Institute Awards (AFI Awards) det samme år. Hun har blant annet hatt en rolle i såpeserien Dynastiet mellom 1985 og 1986.

Armstrong var et hyppig brukt ansikt på australsk fjernsyn på 1970-tallet og tidlig på 1980-tallet. En av hennes aller første roller var i TV-serien Marion som ble utgitt i mars 1974.

Armstrong emigrerte til USA i 1981. Der studerte hun ved Herbert Berghof-skolen i New York på et fungerende stipend. For å få oppholdstillatelse inngikk Armstrong et proforma-ekteskap med Brad Robinson i 1981 slik at hun kunne bli amerikansk statsborger.

I 1987 returnerte Armstrong til Australia for å gå i begravelsen til bestemoren sin. På begynnelsen av 1990-tallet var hun med i flere australske TV-serier inkludert Police Rescue, Ocean Girl og All Together Now. I 1991 ble Armstrong nominert til AFI-prisen for beste kvinnelige hovedrolle for sin rolle i filmen Hunting som ble utgitt av filmselskapet Paramount i USA.

Armstrong var også forfatter og skrev en selvhjelpsbok som het The Circles og ble utgitt 1. november 2003. Hun beskrev boken som en praktisk øvelse i å myndiggjøre folk og kartlegge deres hjerte og følelser.

Armstrong arbeider med flere veldedige organisasjoner inkludert Childwise og Big Hart og hun er talsmann for Cure for Life Foundation som sponser forskning på behandlinger mot hjernesvulst.

Armstrong har offentlig gått svært hardt ut mot krigen i Irak. Hun har vært gift fire ganger og i 2008 ble hun beskrevet som en enslig mor med tre sønner som bor i Yarra Valley som ligger cirka 80 km fra Melbourne.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]