Kennington

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kennington
Kennington
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Lambeth
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Indre London
Postkode:SE11

Kennington er et område i London, i bydelen Lambeth på sørsida av Themsen. Kennington er et typisk arbeiderklassestrøk, dominert av boligkvartaler. Mest kjent er Kennington for det store cricketstadionet The Oval. Navnet kommer fra det angelsaksiske Kyning-tun («Kongsgården»).

Edvard III skjenket sin eldste sønn Edward, den svarte prinsen (The Black Prince) Kennington herregård i 1337, og prinsen bygde et slott mellom det som i dag er Black Prince Road og Sancroft Street. Denne delen av Kennington har vært monarkens eldste sønner prinsen av Wales' og hertugen av Cornwalls eiendom helt fram til i dag.

På 1800-tallet ble Kennington Common et yndet utfluktssted for befolkninga på sørsida av byen, og et sted for møter og store demonstrasjoner. Det var her den engelske chartistbevegelsen hadde sin største manifestasjon i 1848 med 150 000 deltakere. I tidligere tider tjente Kennington Common som rettersted for grevskapet Surrey. Her ble f.eks. ni ledere for jakobitterne hengt i 1746. Kennington Common er seinere blitt omgjort til Kennington Park. Parken blir fortsatt ofte brukt til demonstrasjoner.

Den lange, rette hovedgata Kennington Road/Clapham Road følger den gamle romervegen Stane Street, som forbandt London med Chichester. En annen romersk veg tok av ved Kennington Park og fulgte Brixton Road mot Hassocks ved South Downs.

Kennington ble tungt bomba under andre verdenskrig, og ikke mye eldre bebyggelse er derfor å finne lenger.