Kenneth McClintock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kenneth McClintock
Kenneth McClintock PR.jpg
Født19. januar 1957 (61 år)
London
Utdannet ved Universidad de Puerto Rico, Tulane University, Tulane University Law School
Beskjeftigelse Politiker
Parti Partido Nuevo Progresista (Puerto Rico), Det demokratiske parti
NasjonalitetUSA

Kenneth McClintock (født 19. januar 1957 i London i England) er den nåværende utenriksministeren i Puerto Rico.

Han fungerte som leder for Hillary Clintons presidentkampanje i National Hispanic Leadership Council i 2008, og han var med-leder for hennes vellykkede kampanje i Puerto Rico under primærvalget samme år.

Han var den trettende presidenten for senatet i Puerto Rico før hans periode ble avsluttet den 31. desember 2008. Han ble tatt i ed som utenriksminister den 2. januar 2009 av høyesterettsjustitiarius Federico Hernández Denton, og 17. januar hadde han også oppnådd godkjennelse fra senatet og representantenes hus på Puerto Rico.

Han ble uteksaminert fra University High School (UHS) i Río Piedras, Puerto Rico i 1974, der han tjenestegjorde som president for studentrådet. Han studerte mellom 1974 og 1977 ved University of Puerto Rico på Rio Piedras School of Business Administration, og i 1980 fikk han sin Juris Doctor-grad fra Tulane University i New Orleans, Louisiana.

Han har vært gift siden 16. juli 1994 med Maria Elena Batista, direktør for Idrett og fritidssysler for kommunen San Juan og en tidligere olympisk svømmer. De fikk sønnen Kevin Davison sammen i 1995, og en datter, Stephanie Marie, født i 1997. De bor i San Juan, Puerto Rico. Han er en aktiv medlem av Episcopal Church i USAs bispedømme Puerto Rico.

McClintock har vært involvert i politikk siden han var 13 år gammel. I en alder av 14 år, ble McClintock utnevnt av daværende president Richard Nixon som delegat til Det hvite hus. Der skulle han være med på en konferanse om ungdom som ble arrangert fra 18. til 21. april 1971. I 1978 utnevnte president Jimmy Carter ham som medlem av National Advisory Committee of Juvenile Justice som skulle forhindre ungdomskriminalitet i USA.