Kenneth Cockrell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kenneth Cockrell
Ken Cockrell.jpg
Født 9. april 1950 (67 år)
Austin
Yrke Offiser, romfarer, testflyver
Nasjonalitet USA

Kenneth Dale «Taco» Cockrell (født 9. april 1950) er en NASA-astronaut og en veteran med fem romferder. Han har logget over 64 dager i verdensrommet totalt.

Cockrell var født i Austin, Texas av foreldrene Buford Dale Cockrell og Jewell Moorman. Han fikk en bachelorgrad i «mechanical engineering» fra University of Texas at Austin i 1972 og ble etter det med i US Navy samme år. Han trente som pilot, og ble stasjonert fra 1975 til 1978 ombord på hangarskipet USS Midway. Han fløy så som testpilot i flere år, før han var marinepilot igjen ombord på USS Constellation. I 1987 tok Cockrell avskjed fra marinen og ble med i Aircraft Operations Division på Johnson Space Center som forskningspilot.

Cockrell ble valgt ut som astronautkandidat i 1990, og gjennomførte sin første romferd med STS-56 tre år senere, som ferd-spesialist (mission specialist).

Romferder[rediger | rediger kilde]

Logo Romferd Kommentar
Logo STS-56 "Mission Specialist" - Vitenskapelig nyttelast
Logo STS-69 "Pilot" - Vitenskapelig nyttelast
Logo STS-80 "Commander" - Vitenskapelig nyttelast
Logo STS-98 "Commander" - Leveranse og montasje av Destiny-modulenISS
Logo STS-111 "Commander" - Landing av ISS Ekspedisjon 4, oppskyting ISS Ekspedisjon 5, Multi-Purpose Logistics Module Leonardo

Trivia[rediger | rediger kilde]

Tilnavnet "Taco" stammer fra hans dager som marineoffiser. Som medlem av det andre NASA "Dog Crew" på STS-69 (der alle i mannskapet fikk hunde-tematiske tilnavn), fikk han tilnavnet "Cujo" etter hunden i boken av Stephen King.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]