Kenneth Cockrell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kenneth Cockrell
Ken Cockrell.jpg
Født9. april 1950 (68 år)
Austin
Utdannet ved University of West Florida
Beskjeftigelse Offiser, romfarer, testflyver
Nasjonalitet USA

Kenneth Dale «Taco» Cockrell (født 9. april 1950) er en NASA-astronaut og en veteran med fem romferder. Han har logget over 64 dager i verdensrommet totalt.

Cockrell var født i Austin, Texas av foreldrene Buford Dale Cockrell og Jewell Moorman. Han fikk en bachelorgrad i «mechanical engineering» fra University of Texas at Austin i 1972 og ble etter det med i US Navy samme år. Han trente som pilot, og ble stasjonert fra 1975 til 1978 ombord på hangarskipet USS Midway. Han fløy så som testpilot i flere år, før han var marinepilot igjen ombord på USS Constellation. I 1987 tok Cockrell avskjed fra marinen og ble med i Aircraft Operations Division på Johnson Space Center som forskningspilot.

Cockrell ble valgt ut som astronautkandidat i 1990, og gjennomførte sin første romferd med STS-56 tre år senere, som ferd-spesialist (mission specialist).

Romferder[rediger | rediger kilde]

Logo Romferd Kommentar
Logo STS-56 "Mission Specialist" - Vitenskapelig nyttelast
Logo STS-69 "Pilot" - Vitenskapelig nyttelast
Logo STS-80 "Commander" - Vitenskapelig nyttelast
Logo STS-98 "Commander" - Leveranse og montasje av Destiny-modulenISS
Logo STS-111 "Commander" - Landing av ISS Ekspedisjon 4, oppskyting ISS Ekspedisjon 5, Multi-Purpose Logistics Module Leonardo

Trivia[rediger | rediger kilde]

Tilnavnet "Taco" stammer fra hans dager som marineoffiser. Som medlem av det andre NASA "Dog Crew" på STS-69 (der alle i mannskapet fikk hunde-tematiske tilnavn), fikk han tilnavnet "Cujo" etter hunden i boken av Stephen King.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]