Ken Sprague

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Ken Sprague (født 1927 i Bournemouth, Dorset i England, død 2004) var en engelsk karikaturtegner, journalist og aktivist som var involvert i sivile rettigheter. Senere arbeidet han også som programleder på TV og en psykoterapeut.

Sprague var opptatt av hvordan politikken påvirket vanlige mennesker. Sprague ble utdannet ved Alma Road Elementary School, før denne skolen ble bombet under den andre verdenskrig. Han ble tildelt et stipend til Bournemouth Municipal College, der han studerte grafikk og kunst. En formiddag i 1944 meldte Sprague seg til den britiske marinen og samme ettermiddag, i Southampton, sluttet han seg til Communist Party of Great Britain.

På slutten av 1960-tallet begynte Sprague å redigere avisen Transport and General Workers Union's The Record og illustrerer den med sine egne tegneserier. I 1976 redigerte Sprague en anti-fascistisk tidsskrift før han ble sparket da han publiserte en artikkel med kritikk av israelsk undertrykkelse av palestinerne. I 1971 flyttet han sammen med sin kone, Sheila, til en liten gård i Devon, og de bygde om denne gården om til et kunstnerisk senter. Hans første kone døde av kreft i 1973. Sprague giftet seg igjen men ble senere skilt.