Kempley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kempley
Sognekirken St Mary's, den ene av landsbyens to kirker
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktForest of Dean
Admin. grevskapGloucestershire
Seremon. grevskapGloucestershire
StatusLandsby (village)
PostnummerGL18
Befolkning240 (2011)
Kart
Kempley
51°57′48″N 2°28′48″V

Kempley er en landsby i distriktet Forest of Dean i grevskapet Gloucestershire, England. Den ligger nær grensen av Herefordshire, rundt 27 km nordvest for Gloucester og tilsvarende avstand sørøst for Hereford. Den nærmeste markedsbyen er byene Newent og Ledbury, henholdsvis 8 og 13 km unna. Til tross for landsbyens beskjedne innbyggertall, har den lille landsbyen to kjente kirker, den ene er dedikert jomfru Maria og den andre Edvard Bekjenneren. I henhold til folketellingen i 2011 har landsbyen en befolkning på 280 innbyggere.[1]

Kirkene[rediger | rediger kilde]

Sognekirken St Edward the Confessor.

Sognekirken St Mary's har i sitt kor «den mest fullstendige sett av romanske veggmalerier i nordlige Europa»,[2] inkludert et Kristus i majestet fra rundt 1120, og en freske av Livshjulet, en fremstilling av bøndenes liv gjennom årstidene. Disse er temperamaling, malt på tørr kalk i motsetningen til de koret som er ekte freskoer. Kirken har det eldste taket til noen bygning i Storbritannia, datert fra1120-1150,[3] og har et uvanlig godt bevart interiør. Kirkegården er kjent for å være spesielt vakker på våren, når den er dekket av påskeliljer. Kirken er eid av English Heritage og administrert av en lokal interesseorganisasjon, Venner av kirkene i Kempley.

Kirken St Edward er fra 1903, beskrevet av John Betjeman som «en minikatedral innenfor Arts and Crafts-bevegelsen». Den er bygget av lokale materialer av lokale arbeidere, vegger er gjort av lokal rød sandstein, under ledelse av arkitekten Randall Wells. Kirken var planlagt av godseieren William Lygon, 7. jarl Beauchamp, ettersom St Mary's lå altfor langt unna for befolkningen i sognet, og dessuten utsatt for oversvømmelser.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Parish population 2011 Arkivert 2. april 2015 hos Wayback Machine., Neighbourhood Statistics
  2. ^ Jenkins, Simon (21. mars 2008): «The dazzling walls of medieval England deserve a bold restorer», The Guardian
  3. ^ Kennedy, Maev (25. mai 1999): «Treasure House: Church has Britain's oldest roof», The Guardian

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Kempley – kategori av bilder, video eller lyd på Commons