Hopp til innhold

KaviarFactory

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
KaviarFactory
StedNorges flagg Henningsvær, Norge
TypeKunstmuseum
Kart
KaviarFactory
68°09′19″N 14°12′05″Ø

KaviarFactory er et norsk visningssted for samtidskunst, initiert og drevet av Venke Hoff,[1][2][3][4] som befinner seg i Henningsvær i Lofoten. En rekke internasjonale kunstnere har allerede besøkt stedet slik som Per Barclay som har satt opp installasjonsfotografier, Bjarne Melgaard har designet og laget flere av dørhåndtakene og den tyske samtidskunstneren Michael Sailstorfer har designet KaviarFactory sin logo.

Kaviarfabrikken skal bestå av tre deler:

  • Fast utstilling av den kjente nord-norske fotografen og kunstneren Rune Johansen.
  • Skiftende utstillinger av kjente nasjonale og internasjonale kunstnere.
  • Atelier med bomulighet for kunstnere i kortere perioder.

Kaviarfabrikken skal også kunne brukes som arena for andre kulturarrangement, kurs, konserter, teater, boklanseringer, seminarer, events mm. Kaviarfabrikken er oppført som objekt nr. 136 i Kulturminneplan for Lofoten.

Da de berømte «street art»-kunstnerne Dolk og Pøbel hadde utstilling på Kaviarfabrikken sommeren 2010 , var bygningen uten både vann og strøm. Det forhindret ikke utstillingen fra å bli godt mottatt - av blant annet internasjonal, nasjonal og lokal presse. Kaviarfabrikken startet opp i 1920 og var i virksomhet frem til midten av 90-tallet. Den har dyp forankring i Henningsvær og de fleste familiene her har hatt en tilknytning til arbeidet på fabrikken.

Referanser

[rediger | rediger kilde]