Katie Price

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Katie Price (Jordan)
Katie Price, 2014 (cropped).jpg
FødtKatrina Amy Alexandra Alexis Infield
22. mai 1978[1][2]Rediger på Wikidata (42 år)
Brighton, England
Ektefelle Peter Andre (20052009), Alex Reid (20102011)Rediger på Wikidata
Utdannet ved Blatchington Mill School and Sixth Form CollegeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
9 oppføringer
Skuespiller[3], modell, sanger, selvbiograf, romanforfatter, skribent, forretningsdrivende, filmskuespiller, TV-programlederRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
HårfargeBrunette / Blonde
ØyefargeHazel

Katie Price (født Katie Infield den 22. mai 1978) er en engelsk glamourmodell og TV-stjerne. Hun er mest kjent under artistnavnet Jordan. Hun er kjent for sine mange brystimplantater, og hennes privatliv er ofte godt dokumentert i britiske tabloider og kjendismagasiner. Det blir ofte satt spørsmålstegn ved hennes oppførsel og livsstil, og hun har selv uttalt at hun er «kjent for å være kjendis». Hun blir ansett av enkelte for å være den britiske versjonen av Pamela Anderson eller Aylar Lie.

Liv og karrière[rediger | rediger kilde]

Price vokste opp ved kysten i Brighton i Sussex. Hun endret sitt etternavn etter at moren giftet seg på nytt etter bruddet med Katies biologiske far da hun var barn. Price har en eldre bror som heter Daniel, og en yngre søster som heter Sophie.

Hun bestemte seg for å bli modell etter at en venn foreslo at hun fikk tatt profesjonelle fotografier. Bildene ble sendt til et modellbyrå i London, og til hennes store overraskelse ble hun invitert til studio for en fotosesjon og for å diskutere en kontrakt. Bare få uker senere opptrådte hun som «page three girl» i avisen «The Sun». Det var rundt denne tiden hun tok artistnavnet «Jordan».

Da karrièren begynte å blomstre innledet Jordan flere korte forhold med kjendiser og sportsstjerner, inkludert fotballspillerne Teddy Sheringham og Dwight Yorke.

I et forsøk på å bli skuespiller dro Jordan på en audition til en rolle i TV-serien Baywatch i 1998. Hun fikk ikke rollen.

Selv om hun allerede var en anerkjent modell med jevne opptredener på side tre i «The Sun» og i menns livsstilsblader som «Loaded» og «FHM», følte Jordan seg usikker på bryststørrelsen sin, og hun mente at hun ville se bedre ut med implantater. Venner, fotografer hun arbeidet med, og til og med foreldrene hennes var imot ideen, men operasjonen fant sted allikevel, og hun gikk opp fra B-cup til D-cup. Puppene ble større og hun fikk da større oppmersomhenten. Hun har uttalt at hun «alltid følte hun så flatbrystet ut når hun sto ved siden av en annen glamourmodell».

Jordan opptrådte i seks utgaver av «Playboys Book of Lingerie» fra 1997 til 1999. I 2002 tok hun fotografier for en forside til «Playboy» da Hugh Hefner inviterte henne til Playboy Mansion. Hun opptrådte ved flere reklamebegivenheter til Jordan Grand Prix Formel 1-lag under denne tiden, da laget skulle selge seg til et ungt marked.

Under valget i Storbritannia den 7. juni 2001 stilte Jordan som kandidat i Stretford and Urmson under slagordet «For a Bigger and Betta Future». Som en del av valgkampen, som skulle bringe litt humor til en kjedelig valgkamp, lovte hun gratis brystimplantater, flere nudiststrender, og et forbud mot parkeringsbøter. Til slutt fikk Jordan 713 stemmer, eller 1,8%.

Den 27. mai 2002 fikk Jordan en liten gutt som hun ga navnet Harvey Daniel. Faren var Manchester United-spilleren Dwight Yorke, men forholdet deres hadde tatt slutt før barnet ble født.

Det samme året fikk Jordan behandling for kreft. Hun holdt imidlertid britisk presse fornøyd da hun i 2002 avslørte at hun hadde et hemmelig seksuelt forhold med Pop Idol-deltaker Gareth Gates (som den gangen var 17 år gammel), mens hun var 4 måneder på vei med sønnen Harvey.

Jordan (som nå foretrakk å være kjent under navnet Katie Price når hun ikke sto modell) opptrådte i 2004 på dokusåpen I',m a Celebrity, Get Me Out of Here!, der hun var i jungelen og flørtet med artisten Peter André. Dette fikk begges karrièrer på beina igjen. I februar 2005 annonserte hun at hun var 5 måneder på vei med Peter Andrés barn.

Under navnet Katie Price var hun en av de som stilte opp for å representere Storbritannia under Eurovision Song Contest 2005, som skulle avholdes i Ukraina. Hun sang en sang med tittelen «Not Just Anybody», og kom på andreplass i den britiske finalen, etter Javine.

Price fødte sitt andre barn den 13. juni 2005, en gutt ved navn Junior. Den 10. september samme år giftet hun seg med Peter André.

Price uttaler selv at hun snart vil være ferdig med Jordan-imaget sitt. I mai 2004 ga hun ut en selvbiografi ved navn Being Jordan, og hun fikk overraskende positive kritikker. Boken ble en bestselger. Jordan: A Whole New World, hennes andre selvbiografi, ble gitt ut i januar 2006.

Opptredener i Playboys «Special Editions»[rediger | rediger kilde]

  • Playboy's Book of Lingerie Vol. 58, november 1997 — sidene 24-25.
  • Playboy's Book of Lingerie Vol. 59, januar 1998 — sidene 84-89.
  • Playboy's Book of Lingerie Vol. 60, mars 1998 — sidene 44–47.
  • Playboy's Book of Lingerie Vol. 61, mai 1998 — sidene 34–35.
  • Playboy's Book of Lingerie Vol. 65, januar 1999 — sidene 22–23.
  • Playboy's Voluptuous Vixens Vol. 7, april 2003 — framsiden.

Musikkutgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]