Kategoridiskusjon:Strøk i Oslo

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Gamlebyen i Oslo»[rediger kilde]

Jeg opprettet denne siden fordi enkelte andre Oslo-sider hadde røde lenker hit. Etterpå oppdaget jeg at det allerede fantes en artikkel «Gamlebyen (Oslo)». Ettersom jeg har mye å gjøre og forberedt meg på å bruke ledig tid til å lage og utvide Wikipedias Oslo-sider, føler jeg for å overlate opprydningen til noen med større sans for pirkearbeid enn meg... T.B.Hansen 15. sep 2006 kl. 10:20 (UTC)

Bydeler/steder/strøk[rediger kilde]

Det hersker mye forvirring rundt steder/strøk og administrative bydeler i Wikipedias Oslo-artikler. Jeg foreslår at det opprettes en ny underkategori for de administrative bydelene, slik at disse ikke ligger «åpent» i oversikten over «Steder i Oslo» – med mindre navnet også viser til en tradisjonell bydel/«strøk». Artikler som omhandler en administrativ bydel med samme navn som en tradisjonell bydel/«strøk», føres opp i begge kategorier. Slike artikler bør skrives/ryddes opp i slik at det klart går frem at navnet/artikkelen viser til to ulike saker, og at det er historiske og geografiske forskjeller mellom den administrative bydelen og «strøket» av samme navn. T.B.Hansen 21. okt 2006 kl. 10:11 (UTC)

Bydeler/steder/strøk 2[rediger kilde]

Jeg foreslår at det opprettes en underkategori Kategori:Strøk i Oslo som skal romme alle de underkategoriene som ligger her nå. Steder og strøk betyr forskjellige ting. __meco 31. okt 2006 kl. 15:44 (UTC)

Selv om det ikke er kommet flere reaksjoner vil jeg fastholde at denne kategorien bør navnes om til Kategori:Strøk i Oslo, alternativt Kategori:Nabolag i Oslo. Når en ser på forelderkategorien, Kategori:Oslos geografi blir dette enda mer akutt ettersom flere av kategoriene der forsåvidt også kan regnes som «steder». Den engelske tilsvarende kategorien heter dessuten Category:Neighbourhoods of Oslo, og neighbourhood betyr som kjent nabolag som er et strøk hvor folk bor. Sted-begrepet er ikke på samme måte knyttet til personers nærmiljø. __meco 6. jan 2007 kl. 15:09 (CET)
Jeg er helt enig i at strøkene bør få egen kategori. Neighbourhood brukes så vidt jeg vet om større områder i UK og USA enn ’nabolag’ i Norge. Nabolag brukes hos oss om mindre områder enn strøk, gjerne 2-300 meter rundt egen bolig, slik at dette ikke passer som betegnelse. Strøk er et innarbeidet ord for lite område av en by, grodd opp historisk, minst like viktig for folks identitet og orientering som for administrasjon, så jeg mener det opplagt er riktig beteegnelse.
Så vidt jeg kan se er det rundt 25 av de ca. 100 artiklene i Steder i Oslo som ikke er strøk. Disse 25 kan antakelig legges rett på Oslos geografi eller i eksisterende eller nyopprettede kategorier, blant annet Kultur i Oslo og Bygninger i Oslo. I det hele tatt ser det ut til å være nokså lett å rydde i de ca 1100(?) Osloartiklene.
Det er fint om vi kan prioritere å skrive strøksartikler om de strøkene som har gitt navn til en bydel. Det gjelder så vidt jeg kan se Bjerke, Frogner, Grorud, Grünerløkka, Nordstrand, Sagene, Stovner og Ullern. Det er den største forvirringen som nå står igjen i Oslogeografien på wiki.
Bydelsartiklene behøver vel ikke lenkes til den nye kategorien Strøk i Oslo (slik de nå er lenket til Steder) når det er henvisning i toppen av kategorien.
Under Steder i Oslo er det underkategorier på en del strøk som neppe kan få over ti artikler (eksempler Adamstuen og Lindern). Jeg synes vi skal ha underkategorier for strøk bare der det er mange artikler, og at de kategoriene som ikke vil få mer enn ganske få slettes.Helge Høifødt 12. jan 2007 kl. 22:00 (CET)

Jeg opprettet Strøk i Bergen som gjelder den indre delen av byen hvor strøk og grenser er klart definert av Bergen kommune. Jeg tror det kan være lurt å bruke denne betegnelsen også i andre byer. --Nina 12. jan 2007 kl. 22:14 (CET)

Ovenstående er hentet fra Kategoridiskusjon: Strøk i Oslo[rediger kilde]

Siden ble flyttet hit nå. __meco 22. jan 2007 kl. 21:47 (CET)