Kategoridiskusjon:Religion i Afrika

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg lurer på om ikke denne kategorien er litt vel antikvert og eurosentrisk. Er det noe som tilsier at religion i Afrika skulle kategoriseres etter verdensdel og ikke – som i andre verdensdeler – etter land? Kanskje jeg har oversett en god grunn til å beholde kategorien, i så fall håper jeg at noen tipser meg. Men hvis ingen tar til motmæle, tillater jeg meg å fordele artiklene på litt mer informative kategorier. Hilsen, Hanno 14. sep 2011 kl. 23:03 (CEST)

Da jeg opprettet kategorien var det fordi jeg ønsket å samle relevante artikler. Hvis det skal fordeles på land, så tror jeg det blir veldig få artikler i hver, kanskje under minstemålet. Vi har noen (stadig færre) andre eksempler også på at verdensdel brukes som geografisk kategorigrep når det finnes få artikler. Men hvis du ser at det kan gjøres på en bedre måte, så er det OK for meg. M Haugen 14. sep 2011 kl. 23:20 (CEST)

Nja, jeg har ikke noen genial idé heller. Tanken er foreløpig å opprette en kategori for jorubareligionen, og flytte resten til de overordnete kategoriene (det respektive landet pluss «naturreligion» / «den anglikanske kirke» / «Den katolske kirke» / osv. ). Kategorien er jo ikke noe «problem», men vil gi seg noen sære utslag. Det er nå f.eks. nok artikler om kristendom i Afrika til at det rettferdiggjør en egen underkategori. Kategori:Kristendom etter område opererer imidlertid ellers med land og ikke verdensdeler. Men hvis du ser et poeng i kategorien slik den er, er jo slike utslag å leve med. Hanno 19. sep 2011 kl. 21:29 (CEST)