Kategoridiskusjon:Psykosedempende legemidler

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva med å omdøpe kategorien til antipsykotika? Her vil det komme mye etterhvert...--Guttorm Raknes 9. jan 2007 kl. 22:48 (CET)

Jeg er usikker, men neuroleptika er muligens det mest eksakte, men vi bør vel ha et begrep ved siden av som forklarer innhold/virkning bedre. Neuroleptika (antipsykotika) blir vel litt langt. Vi trenger vel et bedre forslag??--Reodor 9. jan 2007 kl. 23:09 (CET)

Jeg trodde nevroleptika var gammeldags betegnelse, men helt synonymt med antipsykotika. Antipsykotika er mer beskrivende for disse medikamentenes hovedbruksområde: Behandling av psykose. Jeg synes vi burde kategorisere i henhold til ATC for alle legemidler. Her er N05A antipsykotika, den overordnete N05 kalles psykoleptika og omfatter foruten antipsykotika anxiolytika, hypnotika og sedativa. I det hele tatt er det på sin plass å revidere legemiddelkategoriene i tråd med ATC. --Guttorm Raknes 10. jan 2007 kl. 08:57 (CET)
Det er viktig å huske på at vi bør ordlegge oss slik at teksten i størst mulig grad er forståelig for brukere uten at de trenger å slå opp i medisinsk ordbok. Helsepersonell forstår vel til en viss grad ord som nevroleptika, men for disse er vel wikipedia neppe førstevalg for informasjon om legemidler. Antipsykotika er vel lettere forståelig, og etter min mening førstevalg dersom vi skal forandre kategorinavnet. -- SLB (diskusjon) 10. jan 2007 kl. 12:08 (CET)
Silje har et poeng leseren må være viktigst her. Det er mulig å beholde navnet på kategorien og å skrive andre måter å benevne den på øverst på kategorisiden. Jeg tror vi også skal se litt på legemiddelhåndboken og bruke benevnelser som samsvarer med denne Legemiddelhåndboken --Nina 10. jan 2007 kl. 13:48 (CET)