Kategoridiskusjon:Oslo sentrum

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ikke bydel[rediger kilde]

Sentrum og Marka er visst ikke bydeler. Skal vi kalle denne kategorien Kategori:Oslo Sentrum? __meco 5. jan 2007 kl. 16:49 (CET)

Bør den ikke da heller hete Kategori:Oslo sentrum, ettersom det ikke er et egennavn men en beskrivelse? Cnyborg 5. jan 2007 kl. 16:50 (CET)
Vi har visst en bortgjemt kategori allerede som heter Kategori:Sentrum (Oslo). Jeg lurer på om løsningen er å la den være både en strøkskategori og en bydelskategori. __meco 5. jan 2007 kl. 17:20 (CET)
Ja, hvorfor ikke. Cnyborg 5. jan 2007 kl. 18:25 (CET)
Nå har jeg opprettet artikkelen Sentrum (Oslo) omhandlende den administrative enheten Sentrum som har en begrenset geografisk utstrekning i forhold til hva som forstås med begrepet Oslo sentrum. Det problematiske området ligger mellom Hammersborggata (eller så langt øst som Hausmannsgate) og Stortorget, et område som etter siste bydelsreform nå hører inn under bydel St. Hanshaugen men som i de aller flestes bevissthet hører til Oslo sentrum. Det jeg nå er innstilt på er å la kategorien med samme navn følge artikkelen Sentrum (Oslo). Den vil altså ikke favne alt som vi kan regne for å ligge i Oslo sentrum. For å få kabalen til å gå opp må derfor en egen strøkskategori opprettes som opererer på tvers av bydelsgrensene. Dette er i og for seg i tråd med det dobbelte sett med kategorier som allerede eksisterer under Kategori:Steder i Oslo og Kategori:Bydeler i Oslo. Strøkskategorien vil vel mest naturlig måtte hete Kategori:Oslo sentrum. __meco 6. jan 2007 kl. 14:28 (CET)

Bydelskategorier er hensiktsmessig, men jeg ser ikke stort behov for en kategori for området Sentrum (det området som ikke tilhører noen av de egentlige administrative bydelene). Folks oppfatning av Oslo sentrum omfatter biter av bydelene Frogner, St. Hanshaugen og Gamle Oslo, og kategorien Oslo sentrum kan godt omfatte det området som vanligvis oppfattes som sentrum. Hva det administrative området omfatter dekkes av artikkelen Sentrum(Oslo). Min konklusjon blir da å ta vekk kategorien Sentrum (Oslo). I headingen til kategorien Oslo sentrum legges inn en forklaring til hvilket område som dekkes, slik at de som kategorisetter får et hint om hva som er tenkt, geografisk sett. Artikkelen Sentrum (Oslo) legges i kategorien Oslo sentrum.Helge Høifødt 27. mar 2007 kl. 19:07 (CEST)

Er det enighet om å flytte oppføringer i denne kategorien til Oslo sentrum? — Jeblad 9. apr 2007 kl. 19:01 (CEST)
Kan denne diskusjonen flyttes til Diskusjon:Oslo sentrum, slik at vi har den når denne kategorien nå kan nedlegges?Helge Høifødt 10. apr 2007 kl. 21:46 (CEST)