Kategoridiskusjon:Norske økonomer

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ståda er nå at det finnes en kategori kalt "norske økonomer" med 60 artikler med temmelig tvilsomt innhold (hvor man bl.a. fant Celina Midelfart, som har en bachelorgrad i "finans", som er noe helt annet enn økonomifaget) og en kategori for "norske sosialøkonomer". Feilaktig var "norske siviløkonomer" lagt inn som underkategori til "norske økonomer". En sørgelig forvirrende suppe. Siviløkonom (aka Business Administration/regnskap) og økonom/samfunnsøkonom er ikke ulike varianter av et felles "fag", men to helt forskjellige fag/utdannelser. Kategoriene bør erstattes av en kategori kalt norske samfunnsøkonomer (som er det nåværende navnet) og en for siviløkonomer. Det er bare tull å ha en overordnet kategori for "økonomer". I den grad man bruker uttrykket økonom i denne sammenhengen er det bare som synonym til samfunnsøkonom/sosialøkonom. Myses 25. okt 2010 kl. 23:40 (CEST)

Den tilsvarende artikkelen på engelsk Wikipedia som det er lenke til fra "norske økonomer", Norwegian economists, gjelder selvsagt bare samfunnsøkonomer. Myses 25. okt 2010 kl. 23:42 (CEST)

Det er mulig at Bruker:Myses har et poeng; men vår Kategori:Norske siviløkonomer trenger i så fall selskap av en supplerende kategori for andre bedriftsøkonomer. Siviløkonom er, i henhold til definisjonen i vår artikkel, en bestemt grad av utdannelse innenfor faget bedriftsøkonomi; og man kan m.a.o. være bedriftsøkonom uten å være siviløkonom. MHaugen 26. okt 2010 kl. 07:06 (CEST)

Det er mulig Kategori:Norske siviløkonomer heller bør hete Kategori:Norske bedriftsøkonomer, eller ha det som en overordnet kategori. Jeg fant en del med 6 måneders kurs i bedriftsøkonomi i kategorien norske økonomer. Akkurat som man ikke blir historiker av å ha studert historie i 6 måneder blir man ikke økonom av å ta et kortere kurs i bedriftsøkonomi. Jeg håper derfor at bruken av begge kategoriene begrenses til personer med minst utdannelse på mastergradsnivå i relevant fag. Myses 26. okt 2010 kl. 16:17 (CEST)