Kategoridiskusjon:Kardiologer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Burde ikke denne kategorien hett «Hjerteleger»? Ser man på hjemmesidene til Den norske Lægeforening finner man at spesialiteten heter «Hjertesykdommer», ikke «Kardiologi». --Ekko 20. mar 2007 kl. 08:45 (CET)

"Google-testen" sier 55 treff for hjerteleger(http://www.google.dk/search?hl=da&q=hjerteleger+site%3A.no&meta=), 856 treff for kardiologer (http://www.google.dk/search?hl=da&q=kardiologer+site%3A.no&meta=). Begrepet kardiolog er såvidt meg bekjent langt mer innarbeidet på norsk enn hjertelege. Kategorien bør derfor ikke endre navn. --Lipothymia 20. mar 2007 kl. 14:04 (CET)
Det kan godt være at kardiolog er oftere brukt. Men det er Lægeforeninga som godkjenner spesialistene, og de bruker altså "Spesialist i hjertesykdommer", ikke "spesialist i kardiologi" eller "kardiolog". Google-testen er mer enn tvilsom, ettersom den kun måler frekvens og ikke ser på hvem som bruker de forskjellige ordene. Alle har ikke like stor tyngde. --Ekko 20. mar 2007 kl. 14:19 (CET)
Det du er inne på, gjenspeiler den faktum at den språklige struktur ikke er logisk. Spesialiteten heter hjertesykdommer, men spesialister i hjertesykdommer omtales langt oftere som kardiologer enn som hjerteleger. Et tilsvarende søk med legeforeningens egen søkemotor for dets nettsted gir også tilsvarende overvekt for kardiolog vs. hjertelege (129 treff vs. 0). --Lipothymia 20. mar 2007 kl. 14:48 (CET)