Kategoridiskusjon:Israelere

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hvordan kan man være israeler uten å være palestiner?

Den aksepterte definisjonen på palestiner på Wikipedia finner du på palestinere. Ut fra den går det utmerket an å være israeler uten å være palestiner. Cnyborg 30. jul 2005 kl.00:47 (UTC)

Så du mener kanskje det også går ann å være nordmann uten å være europeer? Kategorien bør i så fall endres til palestinaaraber siden nåværende kategori er misvisende. Artikellen "Palestinere" er revisjonisme.

Se Bokmålsordboka: «palest|i'ner m2 araber fra det tidligere Palestina (dvs området mellom Middelhavet, Jordandalen og Negevørkenen)». Vi forholder oss til hvordan ordet brukes på norsk. Cnyborg 30. jul 2005 kl.16:15 (UTC)
Her er nok bokmålsordboka noe misvisende. En palestiner er en som bor i Palestina, der Palestina er området mellom Middelhavet, Jordandalen og Negevørkenen, det vil si inkludert Israel. Før var man mer konsekvent på å bruke «palestinaaraber» om det som i dag ofte kalles «palestiner», og man kunne bruke uttrykket «palestinajøde» om jøder som bodde i Palestina. Det er synd at dette har glidd noe ut, men det at mange andre bruker det feil skal ikke bety at vi også skal gjøre det her på wikipedia.
Jeg er som 80.239.60.103 enig i at det blir feil å bruke palestinere utelukkende om araberne som bor i området, og er enig i at en israeler også må være en palestiner. --Kjetil r 30. jul 2005 kl.16:31 (UTC)
Da vil det være naturlig å først gjøre om definisjonen på palestinere. Ellers stemmer ikke lenger kategori og artikkel overens. Slik vi har brukt ordet palestiner til nå er det galt å definere alle isreaelere som palestinere. Jeg er videre ikke uten videre enig i at endringen av ordbruk er et resultat av utglidning, det er slik jeg ser det mer en avspeiling av den politiske utviklingen, og jeg er dermed skeptisk til å si at det er feil. Cnyborg 30. jul 2005 kl.16:50 (UTC)