Kategoridiskusjon:Afroamerikanere

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne kategorien ble nominert for sletting den 9. september 2009, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

På engelsk Wikipedia har de en kategori for en:Category:African Americans som brukes for personer, og en mer grunnleggende kategori en:Category:African American som brukes om andre typer artikler knyttet til det afrikansk-amerikanske samfunnet.

Jeg lurer på om vi skal ha en artikkel som er øverst i hierarkiet tilsvarende African American, og med kategorien med personer som underkategori, og hva denne evt. skal hete. Det virker ikke naturlig å ha Kategori:Afroamerikansk historie som øverste kategori, det virker mer naturlig at det er en underkategori under noe tilsvarende Category:African American. Ollpo 22. aug 2009 kl. 16:01 (CEST)

Mulig omdøping[rediger kilde]

Kategorien bør muligens også døpes om til det mer politisk korrekte afrikansk-amerikanere.

I forbindelse med det lurer jeg på om noen med en bot kan hjelpe med å skifte kategoriene i artiklene. Ollpo 22. aug 2009 kl. 16:06 (CEST)

Dugnadskontoret kan brukes til slikt. Jeg kikker også av og til innom, men nok ikke daglig. En slik botjobb er forøvrig helt triviell. BjørnN 22. aug 2009 kl. 18:20 (CEST)

Enig: Omdøp omgående![rediger kilde]

Det ville være en fordel om flere nordmenn lærte seg dette. Jeg leser inn engelsklærebøker og flere av dem bruker Afro-, som ikke foretrekkes (eller brukes noe særlig) i dagens USA.

Erik Rosén

NB: Denne kategorien er helt nylig diskutert på Wikipedia:Sletting/Kategori:Afroamerikanere, og resultatet var at den ble beholdt i denne formen. Ooo86 18. nov 2009 kl. 16:03 (CET)

Lite gjennomtenkt bruk[rediger kilde]

Denne kategorien er brukt for en drøss med personer uten at det har belegg bortsett fra krøllete hår og mørk hudfarge. Den slags kategorisering er ikke OK. Jeg har derfor lagt til en veiledning som egentlig ikke er særlig streng: «Bruk av kategorien for enkeltpersoner må ha belegg i kilder innarbeidet i biografien og det må klart fremgå av artikkelens innhold hvorfor kategorien er relevant for denne personen.» --Vennlig hilsen Erik d.y. 26. jan. 2021 kl. 14:52 (CET)[svar]