Katavi nasjonalpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Katavi nasjonalpark
Katavi i solnedgang
LandTanzania
Areal4 471 km²
Opprettet1974
Årlig besøkstallmindre enn 1000
Kart
Katavi nasjonalpark
6°50′00″S 31°15′00″Ø

Katavi nasjonalpark ble opprettet i 1974 og ligger vest i Tanzania. Det er en svært lite tilgjengelig park og er langt mindre besøkt enn andre parker. Parken er på om lag 4 471 kvadratkilometer, noe som gjør den til den tredje største park i Tanzania. Parken omfatter Katuma River og de to innsjøene Lake Katavi og Lake Chada som er delvis tørrlagt i den tørre årstid.

Fauna[rediger | rediger kilde]

Dyrelivet] omfatter store flokker villdyr, spesielt bøfler og elefanter, samt langs Katumaelven, krokodilleer og flodhester. Enkelte kilder oppgir et stort mangfold i parkens fauna. men det er også rapportert om redusert villdyrbestand på grunn av ulovlig jakt, noe som trolig forekommer da parken, i motsetning til andre tanzanianske parker har lite besøkende og det knapt forekommer organiserte turer,

Besøkende[rediger | rediger kilde]

Besøkstallet i parken er noe usikkert, men det er ekstremt lavt i forhold til andre parker, anslagsvis mindre enn 1 000 i året. Det er kun tre permanente turistleirer i parken, hver med en kapasitet på et dusin gjester.

Det er neppe praktisk mulig å ta seg frem til parken på individuell basis og besøk til parken blir helst arrangert av turoperatører som flyr gjestene inn med småfly som kan lande på en gresslette, Ikuu airstrip nær parken. Denne flystripen har minimalt med fasiliteter. noen fat med bensin som gjør det mulig å etterfylle drivstoff.[1] Det er en ca. timers flyvning fra Dar-es-Salaam eller Arusha. Landverts transport med firehjulstrekkere over veiløst terreng må regnes i dager – ikke timer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Cessna Fuel Refilling at Katavi, June 2006 (from huntzinger.com)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]