Karl von Struve

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Karl von Struve
Født26. nov. 1835Rediger på Wikidata
Tartu
Død26. juni 1907Rediger på Wikidata (71 år)
BeskjeftigelseDiplomat, politiker Rediger på Wikidata
Embete
  • Ambassadør
  • Ambassador of the Russian Empire to the United States Rediger på Wikidata
EktefelleMarija Nikolajevna Annenkova
FarFriedrich Georg Wilhelm von Struve
MorJohanna von Struve
BarnVera Meshcherskaya
GravlagtWiesbaden
Utmerkelser1. klasse av Sankta Annas orden
1. klasse av Sankt Stanislaus-ordenen
2. klasse av Sankt Vladimirs orden

Karl von Struve (russisk: Кирилл Васильевич Струве; født 26. november 1835 i Tartu i guvernementet Livland i Russland, død 8. juli 1907 i Wiesbaden i Tyskland) var en tyskbaltisk adelsmann og russisk diplomat.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Karl von Struves foreldre var Johanna H. F. Bartels og Friedrich Georg Wilhelm Struve. I 1835, da Karl ble født, gav tsar Nikolaj I Friedrich Georg Wilhelm Struve oppgaven å bygge det stjerneobservatoriet i Pulkovo, og han ledet dette observatoriet fra 1839 til 1862.

Karl von Struve var en halvbror til Otto Wilhelm von Struve og til Bernhard Vassiljevitsj Struve, henholdsvis tsaristisk geheimråd og guvernør av Perm og Astrakhan. Karl von Struve var en grandonkel av Otto von Struve. Han giftet seg med Maria Nikolajevna Annenkova, datter av general Nikolaj Annenkov og søster av general Mikhail Nikolajevitsj Annenkov.

Fra 1873 til 1905 var han i tur og orden russisk sendemann (ambassadør) i Tokyo, Washington, D.C. og Haag. I Washington bodde han på Farragut Square, som nabo til senator Leland Stanford. Fra 1882 til 1892 fikk han hyppig besøk av amerikanske ledende politikere som Theodore Roosevelt, Henry Adams og James G. Blaine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]