Karl Josef Romer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Karl Josef Romer
Født8. juli 1932[1]Rediger på Wikidata (91 år)
Benken
BeskjeftigelseKatolsk prest (1958–), katolsk biskop (1975–) Rediger på Wikidata
Embete
Utdannet vedGregoriana
NasjonalitetSveits

Karl Josef Romer (født 8. juli 1932 i Benken i kanton Sankt Gallen i Sveits) er eb sveitsisk katolsk prelat og emeritert kuriebiskop.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Karl Josef Romer gil på Gymnasium St. Antonius i Appenzell og avla sin Matura i 1952.

Prest[rediger | rediger kilde]

Etter sine teologiske studier ble han presteviet 22. mars 1958. Fra 1958 til 1961 var han prest i Sargas og fra 1961 til 1964 i St. Gallen. Han ble senere sendt som fidei donum-prest til erkebispedømmet San Salvador da Bahia hvor han var sogneprest, ansvarlig for utdannelsen av kateketer og foreleser ved Det katolske universitet i Salvador og Det teologiske institutt fra 1965 til 1971. Han var også foreleser ved Det pavelige katolske universitet i Rio de Janeiro fra 1972 til 1974.

Hjelpebiskop i Rio de Janeiro[rediger | rediger kilde]

Pave Paul VI utnevnte ham den 24. oktober 1975 til hjelpebiskop i São Sebastião do Rio de Janeiro og titulærbiskop av Columnata. Erkebiskopen av Rio de Janeiro, kardinal Eugênio de Araújo Sales, bispeviet ham 12. desember samme år; medkonsekranter var José Alberto Lopes de Castro Pinto, hjelpebiskop i São Sebastião do Rio de Janeiro, og Joseph Hasler, biskop av Sankt Gallen.

Som hjelpebiskop var han erkebispedømmets ansvarlige for kall og seminarer, direktør for det filosofiske fakultet i erkebispedømmet, direktør for skolen for kanonisk rett, president for erkebispedømmekommisjonen for troslæren, og vikar med ansvar for ordenssøstrene.

Han publiserte en rekke artikler i teologiske tidsskrifter og var president for den brasilianske utgave av magasinet Communio.

Han spilte en nøkkelrolle i forberedelsen av det andre verdensmøtet for familier som ble holdt i oktober 1997 i byen Rio de Janeiro i nærvær av paven.

Den romerske kurie[rediger | rediger kilde]

Pave Johannes Paul II utnevnte ham den 13. april 2002 til sekretær for Det pavelige råd for Familien.

Den 10. november 2007 innnvilget pave Benedikt XVI hans alderbetingede søknad om fratreden.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sveitsisk historisk leksikon, HDS ID 049148[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ http://www.catholic-hierarchy.org romer.html, lest 21. juni 2022