Kansas (elv)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kart over vassdraget.
Kansas River ved byen De Soto, Kansas.

Kansas River, også kjent som Kaw, er ei 274 km lang elv som munner ut i Missouri i storbyen Kansas City i delstaten Kansas, USA. Denne elva får tilsig av atskillig lengre elver, og hele vassdraget er dermed 1 196 km langt og har et nedslagsfelt på 155 000 km². Kansas-elva er ei av de mektigste og vannrikeste sideelvene til Missouri River, og renner vest-øst i hele det nordlige Kansas, og med nordlig tilførsel fra det sørlige Nebraska og østlige Colorado. Vassdraget ligger i et geologisk stabilt område. Bowersock-demningen er en flomkontrolldam som nesten ikke gir elektrisk kraft.

Smoky Hill River er med 901 km den lengste tilførselselva, som Republican River munner ut i og som danner Kansas River ved byen Junction City, 319 moh.. Sammen med tilførselselva Saline utgjør Smoky Hill River et nedslagsfelt på 31 673 km², hvorav selve Smoky Hill river drenerer 22 818 km² av dette.

Republican River er med sine 679 km den mektigste, nordlige, og nest lengste tilførselselva til Kansas River. Den starter i Colorado på 1 800 moh., og renner igjennom det sørvestre Nebraska og ut i Smoky Hill River i Kansas.

Big Blue River er en 402 km lang nordlig sideelv som starter i det sentral-østlige Nebraska. .

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]