Kansas (elv)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kart over vassdraget.
Kansas River ved byen De Soto, Kansas.

Kansas River, også kjent som Kaw, er ei 274 km lang elv som munner ut i Missouri i storbyen Kansas City i delstaten Kansas, USA. Denne elva får tilsig av atskillig lengre elver, og hele vassdraget er dermed 1 196 km langt og har et nedslagsfelt på 155 000 km². Kansas-elva er ei av de mektigste og vannrikeste sideelvene til Missouri River, og renner vest-øst i hele det nordlige Kansas, og med nordlig tilførsel fra det sørlige Nebraska og østlige Colorado. Vassdraget ligger i et geologisk stabilt område. Bowersock-demningen er en flomkontrolldam som nesten ikke gir elektrisk kraft.

Smoky Hill River er med 901 km den lengste tilførselselva, som Republican River munner ut i og som danner Kansas River ved byen Junction City, 319 moh.. Sammen med tilførselselva Saline utgjør Smoky Hill River et nedslagsfelt på 31 673 km², hvorav selve Smoky Hill river drenerer 22 818 km² av dette.

Republican River er med sine 679 km den mektigste, nordlige, og nest lengste tilførselselva til Kansas River. Den starter i Colorado på 1 800 moh., og renner igjennom det sørvestre Nebraska og ut i Smoky Hill River i Kansas.

Big Blue River er en 402 km lang nordlig sideelv som starter i det sentral-østlige Nebraska. .

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]